Siirry suoraan sisältöön

Katseet kääntävä auto

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kun Imatralla pysähdyimme hetkeksi kadun laitaan, samalle kadulle pysäköi myös ihmeellinen kulkupeli.

Tämä vuoden 1926 mallinen Ford oli juuri tullut Amerikasta, rekisterikilpiäkään ei vielä ollut,

Tämä vuoden 1926 mallinen Ford oli juuri tullut Amerikasta, rekisterikilpiäkään ei vielä ollut,

Jätskille pysähtynyt kuski kertoi, että autossa on vasta pohjamaali, jo huomenissa se menee saamaan varsinaisen värinsä, punaruskean. Sitä varten auto puretaan kokonaan, joten nyt sattui olemaan viimeiset hetket nähdä kaunotar tänä vuonna. Ensi vuonna sitten entistä ehompana uudestaan.

auto2

Sisältä auto on niin yksinkertainen kuin vain voi, kahden hengen kuppimaiset istuimet, ratti ja vaihdekeppi. Mittareita vain nimeksi. Tuulilasin pyyhkijöitä ei tainnut olla, mutta lasi on lipan alla, ja avattava.

auto3
Ei tähän suurta perhettä mahdu, eikä reissukamppeitakaan paljon, mutta kulkeepa missä hyvänsä, takuulla kääntää päät. Eikä ole ihan halpakaan – muutaman tavallisen nykypurkin sen hinnalla helposti saisi. Mikähän lie kulutus – enpä tullut kysyneeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *