Siirry suoraan sisältöön

Laululavaa maalaamaan nyt lauantaina

Lemin uusvanha laululava on hyvää vauhtia valmistumassa Lappeenrannan Muukossa.

Juha Junnonen ja Eija Sinkko Lemin musiikkiyhdistyksestä kävivät perjantaina katsomassa, millä mallilla työ on. Jukka Rossi (keskellä) Rossin metallista esitteli kahdessa osassa rakennettua lavaa: etualalla yläosa, takana alaosa.

Juha Junnonen ja Eija Sinkko Lemin musiikkiyhdistyksestä kävivät perjantaina katsomassa, millä mallilla työ on. Jukka Rossi (keskellä) Rossin metallista esitteli kahdessa osassa rakennettua lavaa: etualalla yläosa, takana alaosa.

Metallirunkoisen lavan puuosatkin on kiinnitetty paikalleen Rossin pajalla, sillä rakennus on liian korkea rakennettavaksi talkoilla. Talkoovakuutus ei korvaisi kiipeilyä korkeuksiin ilman asianmukaisia rakennustelineitä.

Jukka Rossi kertoo, että alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen lava on pitänyt rakentaa muutamaa senttiä matalammaksi. Näin se saadaan Muukonkankaalta liikkelle ilman, että se juuttuu Kuutostien alikulkuun.

Lavan alaosan laudoitus on vielä kesken, samoin yläosan torniosien. Juha Junnonen seisoo toisen tornin vieressä.

Lavan alaosan laudoitus on vielä kesken, samoin yläosan torniosien. Juha Junnonen seisoo toisen tornin vieressä.

Tornit, jotka sata vuotta sitten käytössä olleessa laululavassa olivat lähinnä linnamainen koristus, saavat uudessa lavassa käyttötarkoituksen. Niihin sijoitetaan sähköistettävän lavan äänentoistolaitteet.

Lavaa rakennetaan Leader-hankkeella, jonka tärkeä rahoituskeino on talkoot. Jo huomenna lauantaina 13.5. pidetään Muukossa, Muukonkankaatie 130, maalaustalkoot. Vihertävää maalia lavan seinälautoihin sutimaan on tervetullut kuka tahansa kynnelle kykenevä.

Talkoiden ajankohta on 12-15. Voi tulla suoraan paikalle tai yhteisiin kyyteihin, joita varten kokoontuminen on kirkonkylän Tapuliaukiolla kello 11.15. Palkaksi on luvassa hyvää mieltä, kahvia ja sämpylöitä. Talkoista voi tiedustella Juha Junnoselta numerosta 040 5457 369.

Lava tuodaan touko-kesäkuun vaihteessa Lemille traktorin vetämänä. Sitä varten lavassa on sisäärakennettu vetokoukku ja alla pyörät. Juha Junnosen voimin se ei siirtynyt paikoiltaan.

Lava tuodaan touko-kesäkuun vaihteessa Lemille traktorin vetämänä. Sitä varten lavassa on sisäärakennettu vetokoukku ja alla pyörät. Juha Junnosen voimin se ei siirtynyt paikoiltaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *