Siirry suoraan sisältöön

Lintujen kevät

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Tulihan se kevät sieltä! Pikkuhiljaa myös hyönteisyöjät ovat pihoille löytäneet, ja alkaneet heti ahkerasti pesänrakennukseen, tässä kirjosieppopari.

siepot

Kansalaisopiston  lintukurssi Markku Paakkisen johdolla kävi päättämässä kevätkauden Arktikassa, Virolahden Leerviikissä. Sää oli kaunis ja aurinkoinen, muuttoakin näkyi melkolailla ja muutamia harvinaisuuksiakin,kuten mustakaulauikku. Merikotkia nähtiin useita, pikkukuoveja ja  Lintulahdessa vielä haarahaukka. Kuva on Leerviikin rannalta, jossa oli useita kymmeniä kiikaroitsijoita.

leervik
Keskiviikko paukautti sitten Mätyperälläkin valtaisen hanhimuuton käyntiin, aamupäivän aikana meni varovaisesti arvioiden vajaat seitsemäntuhatta hanhea, enimmäkseen valkoposkihanhia, jotka taskukameran kuvissa näkyvät vain pieninä pisteinä.

hanhet
Mutta varmasti harvinaisin lintu tänä keväänä oli kuitenkin pari päivää Mäntyperän koskella viihtynyt virtavästäräkki, josta saa vain pienen aavistuksen kauimmaisen kiven nokassa, harmi.

vvr

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *