Siirry suoraan sisältöön

Ensi viikonloppuna juhlitaan Säkkijärveä

Lemi on kesäkuun toisena viikonloppuna pienois-Säkkijärvi. 74. Säkkijärvi-juhla kokoaa säkkijärveläiset ja heidän jälkeläisensä kahdeksi päiväksi Lemille.

Kuva Säkkijärven Laisniemestä. Opettaja Fredrik Haapasalo. Eturivissä vas: Aimo Tylli, Ilpo Ahola, Paavo Vainio, Arvo Hyypiä, Yrjö Kunttu, Esko Päkki, Kirsi Mäkelä, Kerttu Koko, Milja Laisi, Helle Kunttu ja Elsi Mäkelä. Väliriveissä: Esko Väkevä, Pekka Tommiska, Heikki Päkki, Arvi Mäkelä, Heimo Hypiä, Eeva Kivelä, Valma Päkki, Signe Päkki, Sinikka Päkki ja Liisa Kivelä. Takana: Vilho Hyypiä, Alisa Väkevä, Ilma Ahola ja Helli Koso.

Koulukuva Säkkijärven Laisniemestä 1939. Opettaja Fredrik Haapasalo. Eturivissä vas: Aimo Tylli, Ilpo Ahola, Paavo Vainio, Arvo Hyypiä, Yrjö Kunttu, Esko Päkki, Kirsi Mäkelä, Kerttu Koko, Milja Laisi, Helle Kunttu ja Elsi Mäkelä. Väliriveissä: Esko Väkevä, Pekka Tommiska, Heikki Päkki, Arvi Mäkelä, Heimo Hypiä, Eeva Kivelä, Valma Päkki, Signe Päkki, Sinikka Päkki ja Liisa Kivelä. Takana: Vilho Hyypiä, Alisa Väkevä, Ilma Ahola ja Helli Koso. Kuva: luovutettukarjala.fi

Säkkijärvi-viikonloppu alkaa kesätorilta kello 9-13. Torilla esitellään Säkkijärven kansallispuku. Torin tuntumasta lähtee Itsenäisyyden polku – kyläkierros, joka johdattaa vieraat Lemin historiaan.

Kello 12 alkavat sukutapaamiset koulukeskuksessa, Seurakuntatalolla vietetään hengellistä iltaa kello 17.30 ja Tapiolassa viihteellistä iltaa kello 19.30.

Säkkijärvi-seura pitää lauantaina koulukeskuksessa sääntömääräisen vuosikokouksensa.

Sunnuntai alkaa juhlamessulla kirkossa kello 10, minkä jälkeen lasketaan seppele.

Koulukeskuksessa on kello 11.30 alkaen tarjolla hapanlohkoa ja säräkeittoa.

Pääjuhla pidetään myös koulukeskuksessa. Kello 14 alkavan pääjuhlan juhlapuhujana on filosofian maisteri Seppo Vuokko Savitaipaleelta.

Säkkijärvi ja säkkijärveläiset ovat esillä myös Vanhaan pappilaan maanantaina avautuvassa näyttelyssä. Juhlaviikoloppuna se on avoinna lauantaina kello 9-18 ja sunnuntaina kello 9-16.30.

Lemile asutettiin sotien jälkeen 22 säkkijärveläisperhettä. Säkkijärvi-juhlaa ei ole kertaakaan aiemmin vietetty Lemillä. Joka kesä pidettävillä juhlilla on osanottajia 400-600, joten vilskettä on luvassa Lemin kirkonmäelle tulevana viikonloppuna,

Lemin juhlien juhlatoimikuntaa johtaa Tarja Husu-Tuuliainen, joka on isänsä puolelta säkkijärveläinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *