Siirry suoraan sisältöön

Rallipölyt ja -mudat ovat enää muistoja vain!

Tektsti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

On se kumma miten päivät karkaavat käsistä, jos järjestellään virislaulajaisia ja autonremonttia ja siinä sivussa istutetaan metsää. Niinpä tuo Kouvolan SM-ralli on todellakin enää muistoja vain.

punainen

Mutta hiukan erilaisia muistoja. Ralli oli aika rauhallinen, vaikka parhaimmillaan lähes kahtasataa ajettiinkin. Voittajaakaan ei tarvinnut arvata, 16 vuotiasta Kalle Rovanperäähän porukat katsomaan tulivat ja voittajaksi veikkasivat. Täytyy myöntää, että vauhti kaverilla oli sellainen, että ensimmäisellä kerralla kamera tallensi vain pelkkää tietä, Kalle oli jo kaukana kuvasta!
Ek 2 katseltiin lehtikuusimetsän siimeksessä.

latvukset

Peippo ja leppälintu lauloivat, käki kukkui ja pääskyset vuoroin nuolivat pellon pintaa, vuoroin piirsivät pilviä taivaalle. Kun vielä odoteltiin ralliautoja huomattiin tien notkossa emolintu ohjastamassa poikasiaan tien yli. Autoja ehti mennä hyvällä säällä lähes kolmekymmentä, tie pöllysikin jonkin aikaa,(kuva) kunnes alkoi sataa ripsua. Eipä olut lehtikuusesta katsojille suojaa.
Ek 7ajettiin lähempänä kotia,joten ehdittiin käydä syömässä, ja etsiä mieluinen katselupaikka korkealta mäeltä , josta näki mäennyppylän takaa mutkaan tulevat autot. Kangasmaasto oli kuivaa ja helppokulkuista, ja täälläpä lauloivatkin eri linnut, punarinta, hippiäinen, pajulintu ja kyyhkynen. Vaan kyllä niiden hennot äänet hukkuivat rallipaukkeisiin! Ajolistaa katsoessani olin toivonut saavani kuvan muutamasta lempiautosta, tietenkin Nissan Micrasta, eikä suinkaan sen kuljettajan Sami Harjulan takia, vaan koska itsekin Micralla ajelee.

pikkuvalk0

Ja toinen ehdoton suosikki on Mini Cooper!

punamusta
Mutta sitten menikin jo vaikeaksi. Tottakai Kalle piti saada kuvaan, edes auto. Riemunkirjava Skoda Fabia tulikin mäkeä alas aika vauhtia,ja tällä kertaa kamera napsahti varsin hyvin ennakoiden – autoa tuskin erottaa, ja mutaisista kyljistä ei juuri enää numeroitakaan erota!

valkopuna

Kalle (31), Asunmaa (32 ) myös Skodalla.

puuttuva

Juha Salo vaaleansinisellä Peugeotillaan, ota näistä nyt selvä!

valkoinen
Mielenkiintoisia kuskeja oli toki muitakin, kuten islantilaiset Daniel Sigurdarson ja karttaa lukeva Asta Sigurdardottir  – koetapa leikkiä selostajaa ja lukea nimet nopeasti, kun ohi kurvaavat!

Kovasti muuten kuului yleisö olevan valmista antamaan Kallelle ajokortin vaikka heti. Tällainen vanhempi naisihminen antaisi mennä normaaliin malliin. Vaikka on kuinka taitava rallikuski, niin ajaminen yleisillä teillä meidän vähemmän taitavien seassa on ihan eri juttu.

Antaisin pojan kasvaa rauhassa aikuiseksi, ja kortti sitten ajallaan. Saa nähdä miten käynee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *