Siirry suoraan sisältöön

Himmelitaivas tuikkii runsaana

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen Kylliälän kylän tapahtumiin kuuluva Satumökkipiha kutsuu kaikki tutustumaan ite-taiteilija Heikki Kylliäisen uskomattomaan tuotantoon.

 

Jo pihaan kääntyessään täytyy henkäistä kaksi kertaa,voiko tämä olla totta!

Jo pihaan kääntyessään täytyy henkäistä kaksi kertaa,voiko tämä olla totta!

Kaikki puut, pensaat, nurmikot ja rakennukset ovat täynnä väriä ja kimallusta. Tänä vuonna piha täyttyy erityisesti tölkkien pohjista leikatuista ympyröistä ja renkaista muodostettuja ketjuja ja kuvioita. Lisänä jäännöspaloista leikattuja lintuja, tuhansia erivärisiksi maalattuja.
Portin pielessä on postilaatikko vapaaehtoista käyntimaksua varten  – ehtiiköhän monikaan huomata sitä ihmetellessään kaikkea muuta siinä ympärillään!
Tässä  isäntä vieressään avoin ovi varsinaiseen himmelitaivaaseen, värikkäistä mehupilleistä näperrettyihin koko aitan täyttävään himmelirunsauteen!

taivas2

Aitan avoimet ovet  kutsuvat katsomaan ihmeellisyyksiä, taivastelemaan käsityön määrää.

taivas3

Jopa ulkoseinät ovat taideteoksia sinänsä.

taivas4

Moni taivastelikin,miksi tästä ihmeestä ei ole parempaa tietoa missään. Kymmenen vuotta  pihaa on rakennettu, taidetta tehty sormia säästämättä. Katsomassa kannattaa ehdottomasti käydä, ja panna sitten puumerkkinsä Vieraskirjamökin kirjaan.

Eikä täältäkään lähdetä ilman, että kerron, jotta jotain yhteistä kirjottajalla on tännekin. Heikki Kylliäinen avaa autotallin oven. Siellä on komea ja hyväkulkuinen Saab, serkkupoikani entinen, Loimaan saviseuduilla aikansa ajellutettu, Salosta tänne siirtynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *