Siirry suoraan sisältöön

Olipa mahtavat markkinat Lappeenrannassa!

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Monenlaiset liput liehuivat aurinkoisella taivaalla leppeässä kesätuulessa, ja väkeä oli liikkeellä paljon – tietysti, kun vihdoinkin tuli KESÄ!

markkinat1

Ellei olisi ollut jo suunnitteilla monta kaupunkiasiaa, niin risteilykin houkutteli, tietenkin.

markkinat2

Hupaisaa oli katsella reippaita leipojapoikia, tässä tulee tutun mallisia, monen makuisia rinkeleitä.

markkinat3

Ja tottakai Rulla-Pullaakin piti maistaa.

markkinat4

Makuja oli monta, ja voi hyvä tavaton näitä leivonta vehkeitä! Ei joka keittiöön mahdukaan tuollaiset rullatelineet. Uunit olivat myös hyvin erikoisia, läpinäkyviä, aivankuin grillejä, joissa pullarullat kypsyivät.

markkinat5

Sitten niihin höpsötettiin makusokerit. Leivinpöytä toki oli ihan tavallinen, siinä yksi leipureista pyöritteli sellaisia hyvin pitkiä pullapitkon letin osia, kietoi ne sitten kapulalle rullatelineeseen nousemaan.

Markkinoille kuuluu ilman muuta myös musiikki. Tässäpä herrasmies kitaraa rämpyttävän liukasliikkeisen kaverinsa kanssa.

markkinat6

Mukana oli paljon pieniä soittimia mahdollisille orkesteriin pyrkijöille,mutta taisivat lapset kainostella. Kuinkahan moni huomasi ihastella näitä kenkiä! Niillä on varmaan tallailtu monen kaupungin toreilla!

markkinat7

Viimeistä työpäivää kansaa ilahdutti myös nuori mies jonglööraamalla, ihan kaupungin palkkaamana mieliduuniaan tekemässä.

markkinat8

Kaupunki oli kysellyt nuorilta, mitä he mielellään tekisivät, ja tällaiseen täkyyn esimerkiksi sitten tarttuivat. Punapaitainen kaveri kuvassa jaksoi heitellä sekä keiloja että renkaita ihmisten iloksi.

Monenlaista ihmeteltävää, syötävää , juotavaa ja maisteltavaa riitti, oli kukkia ja vaatteitakin, mitäköhän tuolta olisi puuttunut? Ei mitään, kun sääkin oli vertaansa vailla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *