Siirry suoraan sisältöön

Tavattiin Savitaipaleen torilla

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kauniina aurinkoisena lauantaina Savitaipaleen Kirkonseudun Martat juhlistivat omaa 100-vuotispäiväänsä tarjoamalla sadalle ensimmäiselle pullakahvit, ihan ilmaiseksi!Tuoreet pullat makoisan kahvin kanssa saivat välillä muodostumaan pitkiä jonoja, kunnes rauhoituttiin kuuntelemaan musiikkia ja tarinoita niiden lomassa.

tori1

Savitaipaleen Charlotta , Terttu Kultanen, ja Taneli, Heikki Hytti, siellä musisoivat juhlallisesti. Tilaisuudessa julkistettiin uusi levykin, ”Kauneimmat ruusut”.

Levyn kaunis kansikuva on otettu  paikallisesa Valokuvaamo Rikkilässä, muuten levy on sitten saanut silauksensa vähän kauempana. Äänitys Kouvolassa HalonDesign Studiossa, ja levyt sitten Tampereella X-Youth Gone Wildissä. Laadukasta levyä on tehty 300 kappaletta ja  kymmenellä eurolla sen voi hankkia itselleen.
Ajatuksen levyn tekoon antoi Liisa Kuivanen, joka laulaa levyllä seitsemän kappaletta, tuttuja lauluja kuten ”Pikku midinetti” ja ”Sininen huivi”.

tori2

Yhdessä Liisa ja Terttu laulavat ”Mantsuurian kummut” ja levyn nimikappaleessa kuullaan äänessä sekä Taneli, että Charlotta.
Terttu Kultanen on mainio sanoittaja ja laulellut pikkutytöstä alkaen. Karaokekin on tuttu, menestystä on tullut. Omasta soittajan taipaleestaan Heikki Hytti kertoo, että ihan pikkunaperona soitteli tyyny kainalossa, kunnes isä toi ensimmäisen haitarin.

Enteitä oli myös nimikkohenkilöksi, sillä kolttosia tehnyt poika sai kuulla äitinsä tuhahtaneen :”Ootsie kyllä aika taneli!”
Aamupäivä torilla kului mukavasti, niin jäätelöt, kesäkukat, perunat,sipulit ja mansikat tekivät kauppansa. Pienimmille oli tarjolla katumaalausta. Parkkipaikasta osa oli rauhoitettu tätä taidetta varten.

Tässä  Jussi (kohta viisi vuotta!) ja siskonsa Johanna Rikkilä taiteilevat äidin katsellessa vierestä.

tori3

Taide on näytteillä torin pinnassa niin kauan, kunnes sade, paahde ja liikenne sen pois pyyhkivät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *