Siirry suoraan sisältöön

Vanhat autot starttasivat Mikkelistä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Yllättävän hyvät paikat löytyivät Auto-Killan pihamailta viime lauantaina, kun 25. Saimaan ympäriajo oli käynnistymässä.

Siihen otti osaa muiden muassa tämä kellokoskelainen pariskunta.

Siihen otti osaa muiden muassa tämä kellokoskelainen pariskunta.

Oma auto mahtui hyvin parkkiin, autoliike oli avannut ovensa vessan tarvitsijoillekin, ja asu-autokilpailuun osallistujat kuvattiin saman katon alla. Lähtöpaikalla oli myös kahviteltta, jossa oli erikoisen makoisat pullat, juuri leipomolta haetut. Kuulutus toimi mainiosti, joten kaikki kunnossa.

Ensimmäisen kuvan otin kauniista sinisestä autosta, olivat Kellokoskelta, ja siksi kai kellohelmatkin heilahtivat. Auto on tehdaskunnossa, aito Suomi-auto. Kuvan ottajalla heilahti käsi, ja kamera jysähti pikipihaan! Mitenköhän kuvat onnistuvat tästä eteenpäin!

Lähtöviivalla huomattiin varsin arvovaltaisia ruutulipun heiluttajia, oli kaupunginjohtaja ja ministeri.

autot2

Pian hieno musta sitikka koppalakkisine kuljettajineen vei kaupunginjohtajan muihin tärkeisiin tapaamisiin.

autot3

Upea englanninvihreä urheilullinen auto lähti matkaan kapsäkki takana  ja rouvalla hyvin arvokkuutta korostava hattu.

autot4Jos tarkkaan katsoo auton kyljestä löytyy Englannin lippu.

Moottoripyöriä oli yllättävän paljon mukana, tässä kuitenkin 15-vuotias mikkeliläinen  Tino Tukiainen Soliferillä. Hän osallistui ensimmäistä kertaa.

autot12
Iloisimpia lähtijöitä olivat nämä hiihtäjätytöt, vasemmalla vasta lähtönumeroa rinnassaan kantava Kati Koskinen sukset kainalossaan, oikealla Anu Karhunen,jolla jo mitali kaulassa.

autot5

Ajoivat seitsemättä kertaa Anun papan Mersu 300 D:llä. Tässä toisessa kuvassa tytöt lähtöviivalla, Anun sukset katolla.

autot6

Kolmatta kertaa mukana olivat Tom Tanninen ja vaimonsa Helena teemalla Hävittäjälentäjät.

autot7

Takaikkunalla oli kuulosuojaimia ja tietoa Saab-Drakenista, ja pukeutuminen heillä taisi olla aivan aidon näköistä Ruotsin armeijaa.

autot8

Ja huumoria riitti, iloisesti vilkutettiin vielä lähdössäkin, komeasti hävittäjä ulvahti lähtöön!

Lemiltä oli mukana monta Laulajaa, ja ainakin yksi Pesari, yksi Lincoln,ja yksi Triumph, ja Savitaipaleelta Erkki Koponen

autot9

ja Saarimäen hohtavan sininen Lincoln

autot10

Taisi olla muutama muukin näiltä kulmilta niiden 270 joukossa, jotka tätä 25.ttä Saimaan ympäriajoa olivat tulleet ajamaan.

Seuraavana päivänä tavoitin viimeisiä autoja vielä Savitaipaleelta, jossa tehtävänä näytti olevan petankki. Mutta kas,mikä tuuri! Siinähän ovat hävittäjälentäjät, peruuttelivat  iloisina kertomaan, että voittivat asu-auto kisan ammattilaissarjan  – kylläpä vain , siellä komeili palkintolautanen takaikkunalla. Tässä jutun päätteeksi oikein pukukuva, olkaa hyvät!

autot11

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *