Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen luistava hulinaviikonloppu

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Samaan aikaan, kun televisiosta saatiin nauttia sekä  kullan- että hopeankiiltoisista onnenkyynelistä, Savitaipaleen Välijoella oli yhtälailla uurastettu helmikuisten Hiihtohulinoitten eteen.

Pakkanen ei haitannut kukkulan kuninkaita.

Pakkanen ei haitannut kukkulan kuninkaita.

Yhteen hiileen puhaltava seutukunta hämmästyttää kerta toisensa jälkeen aikaansannoksillaan. Suurta kansainvaellusta ehkä hiukan verotti kohtalaisen kova pakkanen, viimeiset olympiatapahtumat ja kirkonkylän suuri luistelutapahtuma.

Suuren parkkipaikan keskelle oli kasattu valtava lumikeko, johon lapset olivat jo kaivaneet tunneleita ja poteroita. Hauskapa tuolla lumilinnavuorella oli kukkulankunkkujen häärätä, kun  toisaalla valtavien jättihaapojen katveessa sopi lämmitellä makkaranpaistossa laavulla.

Siellä kipinämikkoina jutustelivat Olli Vanamo (vas.) ja Antero Pennanen.

Siellä kipinämikkoina jutustelivat Olli Vanamo (vas.) ja Antero Pennanen.

Pienet tyttöset leikkivät metsässä suuren kiven ympärillä, ja osa porukasta oli parhaillaan metsäkävelyllä erikoisen seurueen kanssa.

Kirsi Korhola-Koskinen oli tuonut lauman lampaita ja vuohia, jotka tässä ovat jo kotiin lähdössä.

SSCN2211

Etupenkille kyytiin ovat päässet lauman koossapitäjät, työkoirat.

SSCN2212

Eikä metsässä pelkästään lampaita laskettu, Linnea Korhola oli järjestänyt muutakin liikuntaa. Harmi,kun en mukaan tuonne ehtinyt, olisi ollut tosi hauska nähdä puitten halausta ylösalaisin asennossa!

Sisällä Männistössä meno jatkui.

Koko sali oli täynnä myyntipöytiä.

Koko sali oli täynnä myyntipöytiä.

Tarjolla oli kaikkea suksista vaatteisiin , laukkuihin ja vaikkapa koruihin ja aroniasiirappiin, joita paikalle saatiin ihan Juvalta asti  – Kuosmalasta, jonka koululaiset tulivat tutuiksi aikanaan reippaina ja hyväkäytöksisinä rallien aikaan, olikohan viime vuonna. Terveisiä sinne!

Näyttämölle olivat tänään kiivenneet ahkerat puusepät.

Heistä juuri nyt linnunpönttöjä naputtelevat Riia, jota veljensä Joonatan auttoi ja opasti. Taustalla omaansa esittelee reipas Lepakkomies...

Heistä juuri nyt linnunpönttöjä naputtelevat Riia, jota veljensä Joonatan auttoi ja opasti. Taustalla omaansa esittelee reipas Lepakkomies…

Savitaipaleen K-Marketin kauppias oli ennakoinut 50-kympin kultamitallin upeasti. Hän oli tuonut paikalle alkoholitonta kuohuvaa, joten kaikki saimme kilistää Iivon kunniaksi.

Tässä iloisia emäntiä, joilla päivän urakka alkaa olla jo takana.

Tässä iloisia emäntiä, joilla päivän urakka alkaa olla jo takana.

Vielä on mainittava mainiot arpajaiset, ja muut tarjoilut ja ostamiset. Minulle mukaan tarttui vallan mainio rusinapullapitko, ja hupsista, lypsyjakkara, vaikkei ole lehmääkään….

Sunnuntaille olisi vielä ollut tapahtumaa vaikka kuinka, rekiajelua ja metsäkävelyä Seppo Vuokon kanssa…ne piti allekirjoittaneen unohtaa, kun oli tilannut liput Lemin Tapiolaan komeita poliiseja katsomaan. (Mainio reissu, hieno näytelmä, kiitos koko porukalle myös mahdollisuudesta olla mukana olympiamitallien jakotilaisuudessa radion kautta, seisten saimme kuunnella maammelaulunkin ennen näytelmän alkua!)

Mutta tämä lauantai-ilta päätettiin juhlavasti Kuolimon jäällä. Luistelutapahtuma vietti 20-vuotisjuhliaan upean ilotulituksen myötä hyytävän kylmässä säässä. Sormet eivät enää kameran näppylöille taipuneet, joten tässä vihoviimeinen kuva lettu-kahvi-makkarateltalta…

SSCN2206

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *