Siirry suoraan sisältöön

Kirkkohallitus päättää Taipaleen seurakunnasta tiistaina

Kolmen seurakunnan yhdistymisestä Taipaleen seurakunnaksi tekee päätöksen tiistaina kokoontuva kirkkohallituksen täysistunto.

Kotimaisten kielten keskus puolsi uuden seurakunnan Taipale-nimeä .

Kotimaisten kielten keskus puolsi uuden seurakunnan Taipale-nimeä.

Asian esittelijä, taloussuunnittelupäällikkö Pasi Perander esittää seurakuntien yhdistämistä ensi vuoden alusta alkaen. Hän katsoo, että seurakuntien tekemiä aloitteita on pidettävä tarkoituksenmukaisina kirkon seurakunnallisen toiminnan, hallinnon ja talouden kannalta. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on myös puoltanut aloittteita.

Peranderin päätösehdotuksen mukaan Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnat lakkautetaan 31.12.2018 ja uusi Taipaleen seurakunta perustetaan 1.1.2019.

Ehdotuksen mukaan Lemin seurakunnan kirkkoherran virka lakkautetaan ja sen haltija Lea Karhinen siirretään uuden seurakunnan kirkkoherran virkaan. Myös kaksi muuta kirkkoherran virkaa lakkautetaan. Taipalsaaren kirkkoherra Risto Koskimäki siirretään perustettavan Taipaleen seurakunnan kappalaisen virkaan.

Ehdotuksen mukaan seurakuntien omaisuus siirtyy uudelle seurakunnalle, ja myös omaisuuteen kohdistuvat velat ja muut velvoitteet. Lahja- ja testamenttivaroin perustettuja rahastoja käytetään edelleen niiden tarkoitusten ja ehtojen mukaisesti.

Esittelytekstissä todetaan, että päätökset aloitteen tekemisestä eivät olleet yksimielisiä, ja mielipiteet ovat jakautuneet etenkin Lemillä. Kirkkohallitus on saanut tiedoksi asiaa koskevan Mikkelin hiippakunnalle tehdyn kantelun ja ottanut vastaan 501 henkilön allekirjoittaman vetoomuksen Lemin seurakunnan säilyttämisestä itsenäisenä.

Jos kirkkohallitus hyväksyy esittelijän esityksen, syksyn seurakuntavaaleissa valitaan uuden Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto. Vaalit toimittaa tuomiokapitulin asettaman järjestelytoimikunnan valitsema vaalilautakunta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *