Siirry suoraan sisältöön

Samuli Taskinen ja Osmo Ikonen Lemin musiikkijuhlille

35. Lemin musiikkijuhlat alkavat Laululavalta keskiviikkona 25. elokuuta. Lavalla esiintyvät Lappeenrannan Naislaulajat johtajanaan Kirsi Äikäs sekä Lemin  Laulumiehet Jonna Imeläisen johdolla.

Muun muassa SuomiLovesta tuttu Osmo Ikonen esiintyy juhlat päättävässä viihdekonsertissa. Kuva Ville Juurikkala.

Muun muassa SuomiLovesta tuttu Osmo Ikonen esiintyy juhlat päättävässä viihdekonsertissa. Kuva Ville Juurikkala.


Torstaina jatketaan ilmaiskonsertilla Vanamokodissa ja illalla  juhlitaan lemiläistä virsilauluperinnettä virsikonsertilla. Kauniit tutut virret soivat uudelleen sovitettuina, ja tähtinä kuullaan sopraano Mari Paloa ja bassobaritoni Jouni Kokoraa. Säestyksestä vastaa Lohjan vaskiseitsikko Martina Simolan johdolla.

Perjantaina saadaan nauttia liedistä. Lappeenrantalaissyntyinen, Savitaipaleella kasvanut bassobaritoni Samuli Taskinen ja pianisti Sanna Iljin esittävät Toivo  Kuulan ja Modest Mussorsgkyn sävelmiä.

Lauantaiaamuna karkeloidaan tuttuun tapaan, mutta uudessa paikassa, kun  perinteiset torikarkelot vietetään Laululavalla. Iltapäivällä lavalla jatkavat Eija Ahvo, Soili Perkiö ja Markus Bäckman, jotka vievät musiikkijuhlien nuorimman yleisön Muumiperheen huviretkelle.

Illalla kirkossa saadaan kuulla iki-ihana Mozartin Requiem, jonka solisteina laulavat Mari Palo, Niina Keitel, Jussi Myllys ja Markus Suihkonen. Kuoro-osuuksista vastaa Dominante-kuoro. Konsertin johtaa Seppo Murto.

Musiikkijuhlien päätöspäivä sunnuntai aloitetaan tuttuun tapaan musiikillisella jumalanpalveluksella  kirkossa.

Festivaali huipentuu  svengaavaan viihdekonserttiin koulukeskuksessa. SuomiLOVEstakin tuttu Osmo Ikonen on sovittanut jazz-versioita tutuista pop-hiteistä sekä vanhemmista klassikoista. Osmo Ikonen Swings -bändissä soittavat Ikosen
lisäksi rumpali Tomi Salesvuo, Lemillä pariin kertaan aiemminkin soittanut basisti Ville Herrala, trumpetisti Jukka Eskola, pasunisti Antti Rissanen, pianisti Ilmari Aitoaho ja saksofonisti Aleksi Ahoniemi.

Lemin musiikkijuhlat järjestetään 25.–29.7. Liput tulevat myyntiin  keskiviikkona 14. maaliskuuta. Lippuja juhlille voi ostaa ennakkoon Ticketmasterilta, Lemin Osuuspankista ja Lemin kesätorilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *