Siirry suoraan sisältöön

Sirun viimeinen parlamentin kokous

Lemin järjestöparlamentti kokoontui keskiviikkona Kotalahteen tavanomaisesta poikkeavissa merkeissä. Kokoontuminen oli parlamentin luojan, vapaa-aikasihteeri Sirkka ”Siru” Liljanderin vetämänä viimeinen.

Parlamentti muisti Sirua puhein, kukin ja lauluin.

Parlamentti muisti Sirua puhein, kukin ja lauluin. Kuva Juha Junnonen.

Heinäkuun alussa työt jättävälle Siru Liljanderille tulee täyteen 43 vuotta Lemin kunnan palveluksessa. Hän aloitti tehtävässään 1. kesäkuuta 1975.

Hänen perustamansa järjestöjen yhteistoimintaelin järjestöparlamentti on sekin toiminut jo 22 vuotta. Parlamentti on koonnut lemiläiset vapaaehtoisjärjestöt ja vapaaehtoiset säännöllisesti yhteen ideoimaan ja koordinoimaan toimintaansa. Näin päällekkäisyyksiltä on vältytty ja resurssit on saatu hyvin käyttöön.

–Kun väki on oppinut tuntemaan toisensa, isompiinkin tapahtumiin on ollut helpompi saada tekijöitä, arvelee monessa järjestössä toimiva Pirjo Nykänen.

Jatkoa parlamentille toivotaankin, vaikka työntekijä vaihtuukin. Eikä Siru Liljanderinkaan osuus ihan vielä pääty, sillä vetäähän hän juhannuksen jälkeisellä viikolla järjestöretken Viroon.

Kaisa Vainikan piirtämässä Lemin tapahtumatiedotteen kannessa Siru vilkuttaa hyvästejä.

Kaisa Vainikan piirtämässä Lemin tapahtumatiedotteen kannessa Siru vilkuttaa hyvästejä.

Siru Liljanderin toimittama tapahtumatiedote on ollut jo vuosia Lemin elämän käsikirja, josta löytyvät tapahtumat ja niiden tekijät mutta myös julkisten tahojen palvelut yhteystietoineen. Tiedote päihittää kätevänä ja kaiken kattavana käyttöliittymänä verkon mennen tullen.

Sen julkaisuun tulee ainakin katko, Liljander kertoi keskiviikkona. Uusi, vielä valintaa vailla oleva viranhaltija aloittaa työnsä lokakuun alussa, jolloin syksyn tiedotteen tulisi olla painossa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *