Siirry suoraan sisältöön

Ala-Turun ja Ylä-Turun Turut koolle Lemille

Taneli Pertun poika Turun ja Kaarlo Laurin poika Turun jälkeläiset kutsutaan koolle Lemin museotuvalle heinäkuun 24. päivänä.

Koolle kutsujina ovat Esko Turku (vas.) Ylä-Turusta ja Juhani Turku Ala-Turusta.

Koolle kutsujina ovat muiden muassa Esko Turku (vas.) Yläturusta ja Juhani Turku Alaturusta.

Turunkylän mailla on aina asunut Turuja, asiakirjojen mukaan jo 1500-luvulla. Sukunimi otettiin talon mukaan, ja myöhemmin nimi muuttui muotoon Turku.

Taneli Pertun poika oli sukunimeltään Olkkonen, kun hän otti Ison vihan aikana autioituneet Turun tilat viljelyyn vuonna 1722. Hän muutti asumaan myöhemmin Ylä-Turuksi nimetylle tilalle ja otti Turun sukunimekseen, on Juhani Turku selvittänyt.

Tanelin pojista yksi, Jaakko, otti Turun tilan toisen puoliskon, myöhemmin Ala-Turkuna tunnetun, viljelyynsä vuonna 1743. Mutta jo vuonna 1749 hän muutti Ruohialaan. Sieltä muutti talon uudeksi isännäksi Kaarle Laurin poika, joka myös alkoi käyttää Turkua sukunimenään.

Näistä kahdesta ”kantaisästä” Taneli Pertun pojasta ja Kaarle Laurin pojasta polveutuvat kaikki Turunkylän Turku-nimiset ja heidän jälkeläisensä.

Juhani Turku teki yhdessä sisarensa Hilkka Muukan kanssa kymmenkunta vuotta sitten sukukirjan omasta suvustaan, Alaturun Turuista. Sen sijaan tiedot Yläturun Turuista ovat levällään ja osin saavuttamattomissa. Uudet tietosuojasäännökset tekevät selvittämisen melko hankalaksi.

Joitain osia yläturkulaisesta suvustakin on selvitetty, ja niiden selvitysten yhteen liittäminen auttaa kokonaiskuvan hahmottamisessa.

Molempia Turkujen sukuja kutsutaan nyt koolle yhteiseen sukukokoukseen, jossa muun muassa pohditaan sukuseuran perustamisessa. Juhani Turku ja Esko Turku ovat nyt törmänneet vaikeuteen löytää kaikkia sukuihin kuuluvia. Osoiteluetteloa ei saa mistään, ja esimerkiksi Fonectan nimi- ja numeropalvelua sekoittavat kaikki Turun kaupungin ja turkulaiset toimijat.

Työryhmä on laatinut kutsun heinäkuun 24. päivää koskien:

Tervetuloa Sinä TURKU-sukuinen sukutapaamiseen
Tiistaina 24.7.2018 Lemin Museotuvalla Vainikkalantie 6, Lemi

Ohjelma

10.30    Ilmoittautuminen
11.00    Avaus / Tiina Turku, Turunkylän historia / Juhani Turku, Heikki Aataminpoika Turun ja hänen jälkeläistensä vaiheita / Eeva Malkamäki
13.00    Särälounas
14.30    Keskustelu jatkosta (esim. sukuseuran perustaminen) / Heikki Malkamäki

Opastettu linja-autoretki Turunkylään

Tilaisuudessa on mahdollisuus tarkistaa suvun henkilötietoja tehtyjen sukututkimusten pohjalta.

Tapaamisenn osallistumismaksu on 50,- euroa sisältäen tilavuokran, särälounaan ja kakkukahvin.
Maksu paikan päällä ainoastaan käteisenä.

Linja-autoretken osallistumismaksu on 10,- euroa (käteinen).

Sitovat ennakkoilmoittautumiset tulee tehdä mahdollisimman pian sähköpostilla
esko.turku(at)icloud.com tai puh. 0500 701 618.
Vahvista samalla osallistutko em. linja-autoretkeen.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *