Siirry suoraan sisältöön

Gellarian kesässä runsaudenpulaa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Tänä hellekesänä on mukava poiketa Savitaipaleen Gellarian viileyteen oikein ajan kanssa. Kaikille avoin jyryttämätön näyttely aivan pursuaa monenlaista taidetta.

On koruja, käsitötä, jopa säkkikangasmetsiä!

SSCN5012

Sisko Löyttysen mainiot työt kierrättävät  – liekö auringonkukkasäkkejä, vai ihanko niitä entisiä pottusäkkejä!

Aivan upeita tuttuja puutöitä  löytyy täältäkin, ja näin hienot  ikonit ovat saaneet arvoisensa paikan huoneen kulmasta.

SSCN5015

Jukka Huttusen värikkäät työt ovat todella kauniita, eivätkä silti  ihan tavanomaisia.

Monet tutut harrastajat ovat olleet ahkerina ja saaneet aikaan paljon kauniita töitä. Melkein kuulee tämänkin meriharakan kimeän huudon.

SSCN5014

Ensimmäisessä huoneessa korujen kanssa on Maire Laarin kauniita töitä, mutta tässä kuvassa taitaa olla yksi hänen parhaimmistaan.

SSCN5013

Lapsenlapsi, näyttelyä valvomassa ollut Laura Kaljunen, ammattitanssijaksi valmistunut.

Töitä kaipaava Laura on menossa maailmalle tanssimaan, mutta toivoo saavansa oikean palkallisen työn pikapuoliin. Gellariassa hän on  lupautunut tanssimaan esittävän taiteen sunnuntaina. Kuvassa on taustalla Arja Touran ihania luontomaalauksia, pyrstötiainenkin on pysähtynyt malliksi muutaman kerran.

Gellarian töitä pääsee katsomaan vielä tämän viikon ajan os. Peltoinlahdentie 11 joka päivä klo. 12-18.

Ja lisää taidetta

Kirkon ja kirjaston välinen metsä on muodostunut Kuvataidekoulun näyttelytilaksi. Sielläpä puiden takaa ja rungoilta kurkistelevat  kipsinaamiot, varsin hauskoja töitä! Käykääpä katsomassa näitäkin!

SSCN5010

SSCN5011

Siinä poseeraavat esimerkiksi Aino Kiesilän ”Anski” ja ”Pienoinen nauru” työryhmältä Minttu Juutilainen, Kerttu Vahvanen ja Tove Terho.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *