Siirry suoraan sisältöön

Uottamisesta (odottamisesta) öytelöön (äitelään)

Lemin murteen sanakirjan jälkimmäinen osa on ilmestynyt.

Toinen osa käsittää sanat oosta ööhön.

Toinen osa käsittää sanat oosta ööhön.

Mirja Heininen on saanut suuren urakkansa päätökseen, samoin muut Lemin murteen sanakirjan tekoon osallistuneet. Kirja on tullut painosta ja on ostettavissa ja lunastettavissa Lemin Vanhasta pappilasta.

Noin 15.000 sanan ja niiden eläväisten, 1930-luvun elämää ja aatoksia kuvaavien selitysten ohella kirja sisältää Mirja Heinisen artikkelin Lemin murteen sanastosta. Artikkeli on sama, joka on aiemmin julkaistu Lemin pitäjänhistoriassa.

Sanakirjan ensimmäinen osa julkistettiin viime itsenäisyyspäivänä. Sanakirja on ollut Lemin kunnan Suomi100-hanke.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *