Siirry suoraan sisältöön

Kauheeta kaahausta kentällä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Lappeenrannan lentokentällä sai jälleen kokeilla kulkupelinsä vauhtia valvotuissa oloissa neljänsadan metrin mittaisella radalla.

SSCN5818

Mukana oli monenlaista kulkupeliä, hitaimmasta päästä oli venäläinen tykinkuljetusajoneuvo, jonka nopeudeksi mitattiin 25 kilometriä tunnissa. Sen ei toki tarvinnut madella koko pitkää pätkää.
Yllätävän paljon mukana oli autoja,joita ei yleensä maanteillä näy, oli Ferrari, ja useita  Corvetteja, tässäpä muuan harmaa hurjimus lähtemässä ajamaan ”kuin ei huomista oliskaan”.

SSCN5819

Autoista nopeimmat kulkivat reilusti yli 300 kilometriä tunnissa ja mootoripyörät lähentelivät parhaimmillaan neljää sataa. Ihme, ettei jo ajajalta taju lähde tuossa nopeudessa!
Sateen uhka leijuikin taivaalla koko ajan, märkä pinta renkaitten alla olisi ollut turmiollista, ja keskeyttänyt kisan heti. Uhakailuksi pilveily kuitenkin jäi.

SSCN5820

Hallilla oli tarjolla kahvia, pullaa ja makkaraa, kuten asiaan kuuluu, ja mahdollisuus seurata näytöltä tuloksia. Esillä oli myös liitokoneita ja pienempiäkin pörisijöitä, kauko-ohjattavia itserakennettuja mootoriliidokkeja, joista kertoi Ismo Tuhkalainen.

Lentokenttä olisi myös mainio kasviretken paikka – niin uskomaton määrä erilaisia kasveja peittää kiitoratojen välit. Kissankellot, pietaryrtit ja koiransilmät kukkivat kauniisti, onpa siellä runsas valkoima kasveja, joita ei ihan joka paikassa näekään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *