Siirry suoraan sisältöön

Kirkkoneuvosto antoi vastaselityksen

Kirkkovaltuuston päätös Lemin seurakunnan liittämisestä perustettavaan Taipaleen seurakuntaan teetti kirkkoneuvostolla vielä yhden päätöksen. Se tehtiin vastoin esittelijän esitystä.

Heinäkuun 24. päivänä pidetyssä kokouksessa Lemin seurakunnan kirkkoneuvosto päätti pyytää hallinto-oikeuden kannanottoa siihen, onko Taipaleen seurakuntaliitoksen valmistelun osalta Lemin seurakunnassa toimittu kokonaisuudessaan oikein ja ovatko taloudelliset tiedot olleet riittävät ja totuudenmukaiset päätöstä tehtäessä.

Kirkkoneuvosto pyytää hallinto-oikeutta myös linjaamaan, olisiko Lemin seurakunnalla ollut juridinen oikeus tietää Taipalsaaren seurakunnan lainanotosta, vaikka yhteistä sopimusta lainanotosta pidättäytymisestä ei ollut. Se pyytää myös hallinto-oikeuden näkemystä tehtyjen lapsiasiainvaikutusten riittävyydestä sekä esteellisyyskysymyksestä kirkon hallinnon osalta

Kirkkoneuvosto pyytää hallinto-oikeutta tutkimaan Taipaleen seurakunnan valmistelutyössä ilmenneitä epäkohtia ja palauttamaan asian tarvittaessa uudelleen käsittelyyn Lemin seurakunnassa.

Päätös on vastaselitys, joka liittyy kirkkoneuvoston huhtikuussa asiasta tekemään valitukseen. Vastaselitys otettiin kirkkoneuvoston listalle Ritva Laurikaisen, Lasse Lehtimäen, Eija Kuiton ja Anu Karhun pyynnöstä.

Vt. talouspäällikkö Tiina Lavikan tekemän esittelyn mukaan huhtikuinen kokous oli virheellisesti koolle kutsuttu, kun sen kutsui koolle kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Anu Karhu. Siksi myös huhtikuinen päätös valittaa kirkkohallituksen päätöksestä oli pätemätön ja mitätön, eikä sen vuoksi vastaselitystä tulisi antaa.

Kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Lea Karhinen totesi itsensä esteelliseksi käsittelemään vastaselitystä, ja myös varapuheenjohtaja Anu Karhu todettiin esteelliseksi. Puhettta pykälän aikana johti Lasse Lehtimäki ja päätöseksi tulleen vastaesityksen teki Eija Kuitto.

1 kommentti artikkeliin “Kirkkoneuvosto antoi vastaselityksen”

  1. Lemiläinen

    Lemin Seurakunnan viime vuoden tilinpäätös alkaa olla kohta 5kk myöhässä. Näin hyvällä pohjalla rakentuu uusi seurakunta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *