Siirry suoraan sisältöön

Topparin tuvan kesäkausi päättyi Reiposessa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta
Torpparin tupa Reiposessa (Elomäentie 256, Savitaipale) siirtyy hiljelleen talvilepoon. Mahtavat kakkujuhlat pidettiin täydelle tuvalle sunnuntaina 2.9.

SSCN5918

Talon emännän Anne Niinimäen mukaan sisällä oli yhtä aikaa noin seitsemänkymmentä henkeä, mutta ulkosalla odotti vielä aika monta, jotka mahtuivat kahville vasta varsinaisen ohjelmaosuuden jälkeen.

Anne Niinimäki

Anne Niinimäki

Tervetuliaissanojen jälkeen ohjelma alkoi varsin vauhdikkaasti, kun kylän tytöt esittivät oman tanssinsa. Koreografia oli itse tehty, ja musiikki tuli netin kautta – piti vain hetken jännityksessä, kun nettiyhteys ei meinannut toimia. Yhdeksänvuotias Eeva  Suutari ja pari vuotta vanhempi Tessa Kortelainen olivat harjoitelleet melko pitkää ja vaikeaakin tanssia viikon verra. Hengästyähän siinä meinasi katsojakin , niin vauhdikasta tyttöjen meno oli.

SSCN5915
Savitaipaleen uudet nimikkohenkilöt esittäytyivät.

SSCN5919

Charlotta Ritva Kontunen lupasi lausua runoja, ja Taneli Raimo Laari oli kaapannut mukaansa koko Ukkoköörin.  Aika mainioita runoja kuultiinkin, Taneli oli pohjoisessa ehtinyt säkeitä keräämään, ja niinpä kuultiin pohjoisen murtheella Tornionjokivarren hevoskaupoista, ja monta muuta tutumpaa. Olipa mukaan päässyt savitaipalelaisen Mimmi Jurvasenkin pari runoa.

En tullut laskeneeksi kuinka moneen ääneen Ukkokööri tänään lauloi, mutta komeasti kaikuivat entisen sikalan kiviset seinät. Kuultiin niin Karjalan tytöistä kuin Tornion naisistakin, lainehtivat mukavasti Vieruvan ja Kuolimon laineet, käytiin Säänjärven lavalla, ja etsittiin Maalaispojalle villiruusua, Kaijanlahdella köytiin, Välijoen jenkkaa mentiin  eikä Savitaipaleen ukkojakaan unohdettu.

Ja loppujen lopuksi, pääsihän se Aapron Esakin Väliaikasen keikalta jälleen onnellisesti kotiin aamuauringon kullatessa kirkontorneja….

SSCN5917

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *