Siirry suoraan sisältöön

Tilkkutäkki Savitaipaleelta

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Syksy on jo pitkällä, niinpä monenlaiset syystapahtumat ja -kurssit ovat piristäneet mieltä. Tässäpä aluksi muutama tilkku Savitaipaleen tapahtumatäkkiin:

ReumaReippaat aloittivat talvikautensa Mäntyperällä myrskyisän luontopäivän merkeissä. Makkarat paistettiin jälleen pönttöuunissa, ja letut hellalla, ja se luontopuoli jäi sään päivittelyyn ja muutolinnuista juttelemiseen.  Kokoontumiset jatkuvat aina kuukauden viimeisenä torstaina Savitaipeleen hyvinvointiasemalla…

Kansalaisopiston lintukurssi on viettänyt huikeita hetkiä  niin Lavikalla, Lepänkannossa kuin Konnunsuollakin.

Tämä kuva on Lavikalta.

Tämä kuva on Lavikalta.

Yksi syyskurssi Markku Paakkisen johdolla on vielä jäljellä ensi lauantaina, kokoontuminen Savitaipaleen vesitornilla klo. 9.00.

Eläkeläisten kirkkopyhää vietettiin viime sunnuntaina Savitaipaleen, tulevan Taipaleen kirkossa. Muutaman harjoituskerran jälkeen kuoromme  (oliko sillä muuten nimi?) lauloi karjalaista kirkkomessua,  mielenkiintoista, erilaista kirkkomusiikkia. Kokemus oli allekirjoittaneesta hieno. Kuoron harjoitutti ja johti Kaarina Lindqvist, kitarasäestys Seppo Laari.

Tässä ollaan kenraaliharjoituksissa.

Tässä lauletaan kenraaliharjoituksessa.

Samana päivänä kotiseutuyhdistys laulatti, tarinoi, ja tarjosi mainiota riihiruispuuroa,

SSCN6637

saatiinpa vielä edellisen päivän  Tanelikakkuakin. Seurakuntatalolla vietettiin näet  lauantaina muutaman vuoden takaisen Tanelin, Ari Lindqvistin 70-vuotispäiviä, ja tietenkin upeaa Tanelikakkua oli yllinkyllin.

SSCN6639

Hakamäen puurojuhlassa kuultiin myös kotiseutuyhdistyksen ensi kesän suunnitelmia. Hakamäki koristautuu silloin luontotapahtumiin…

Sunnuntai-iltana taisi olla syksyn ensimmäiset todella upeat revontulet, jotka näkyivät lähes koko Suomessa, tällaisilta ne näyttivät puolenyön tietämillä Taivallahessa Hyrkkälässä ihan vaan taskupokkarin silmään:

SSCN6636
Käsityöihmisille syksy on ollut onnellinen. Entisen Tilikiinteistön talossa on nyt oikein Käsityökeskus, (kuva  634) tässä kuvassa on menossa kankaankudonnan koulutusta.

SSCN6634

Kiinnostuneita on niin paljon, ettei kuvanottaja enää huoneeseen mahtunut. Toisaalla oli yksi huone kansalaisopiston taidepiirille (kuva633), joka aika pitkään toimi vanhalla koululla.

SSCN6633

Uusia hienoja näyttelyjä on selvästi odotettavissa. Yläkerrasta työhuoneen on vuokrannut Taru Järvimies, joka on vasta järjestelemässä omaa työtilaansa mielensä mukaiseksi.

SSCN6632

Monenlaisia satumaisia juttuja tulee syntymään tässä tilassa!

Eipä sovi unohtaa myöskään jo vakiintunutta neulomapaikkaa, Torikahvilassa  Siljan tytöt kokoontuvat neulomaan ja juttelemaan tyttöin kesken kerran viikossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *