Siirry suoraan sisältöön

Joulun odotusta Savitaipaleella

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Ensimmäisiä tontun askelia seuraillaan jo seutukunnalla. Liikkeet, yhdistykset ja seurat alkavat heräillä lumenpuuttesta huolimatta jouluisiin tunnelmiin. Viime sunnuntaina oman joulunsa avasi myös Pitäjäntuvan puoti (Kaijanlahdentie 2).

SSCN7412

Paula Kouki sitoi nauhoja keramiikkasydämiin, tarjosi kahvia ja suklaata, ja odotteli toivorikkaana naapurista seurakuntavaalien uurnilla kävijöitä myös keramiikkaostoksille. Pöydälle olivat laskeutuneet ihanat enkelit ja somat lintuset, olipa saatavilla myös lasten piirtämiä, hauskoja kortteja.

Toisella pöydällä mieltä kiehtoivat upeat talot, joiden sisään voi laittaa kynttilän tai vaikkapa led-valot ikkunasta tuikkimaan.

SSCN7411

Ja tietysti tarjolla oli myös tuttuja Sari Koukin keramiikkakenkiä – niistä saattaa ihan oikeasti shampanjaa tai vaikkapa jouluglögiä hörpätä!

Pitäjäntuvan puoti on joulun alla avoinna la.1.12. ja su.2.12. klo. 10-16 ja ma. 3.12. ja ti. 4.12. klo. 10-17.  Mielellään Paula avaa ovet muulloinkin tarpeen mukaan puh. 040-749 2847.

Toisella puolella piha-aukeaa tarjosi höyryävää glögiä ja pipareita Cathill Knives, josta löytyy monenlaista lahjatavaraa, vaikkapa kunnon kinkkuveitsi ja uudenlaisia makuja jouluun. Pajan puolella Henri Laari lupaa teroittaa tästä lähtien myös vanhat veitset, puukot ja saksetkin, tässä hän sitä hommaa juuri tekee.

SSCN7410

Liikettä pyritään pitämään auki joka päivä jouluun asti klo. 10-17

Hiukan vaikeamman polun takana on avattu Tuliniekan uusi romanttisen soma puoti. Pitää kiertää saman rakennuksen pihapuolelle, ohi Savikunnon parkkipaikan, siitä alas ja nuorten kuvataiteilijoitten maalaamaa seinänvierusta pitkin syvälle rakennuksen sydämeen.

SSCN7413
Siellä jouluntuoksuisten tarjoilujen kanssa odotteli Margarita Siivo valmistellen lahjapakkauksia kauppaan toimitettaviksi. Vaikka tilat ovat pienet, entinen rauhallinen tunnelma on tuttu. Kynttilät ja muut esineet on kauniisti aseteltu esille, seinätilat on hyödynnetty tarkasti kattoon asti.

SSCN7409

Puoti on avoinna jouluun asti joka päivä klo. 15-19.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *