Siirry suoraan sisältöön

Teema-illoille jatkoa Huttulassa

Eukkomamma vaipui aivan nostalgian syleilyyn, kun Lemin Kirjava sai sähköpostia Huttulasta. HPV:n arkistoista kaivetut valokuvat muistuttivat Yhteissanomien toimittajan juttukeikoista silloin ennen: Amerikan illasta ja neuvostoliittolaisesta illasta.

Amerikan ilta vei Bronxin siltojen alle, tynnyritulien ääreen lämmittelemään.

Amerikan ilta vei Bronxin siltojen alle, tynnyritulien ääreen lämmittelemään.

HPV:n amerikkalainen ilta ei ollut jenkkiautojen kromia tai saippuasarjojen kepeää perhe-elämää, vaan se näytti Amerikan rujommat, todellisemmat kasvot.

Iltaa vietettiin koleassa säässä, mutta tunnelma oli lämmin ja välittävä.

Iltaa vietettiin koleassa säässä, mutta tunnelma oli lämmin ja välittävä.

Toinenkin teemailta Huttulan montussa oli mieliinpainuva. Oliko se ennen vai jälkeen amerikkalaisen, eukkomamma ei muista. Kyse oli neuvostoliittolaisesta illasta, joka jonkin verran myöhästyi. Elettiin näet jo uuden Venäjän aikaa.

Iltaa juhlisti kuitenkin vielä punalippu.

Iltaa juhlisti kuitenkin vielä punalippu.

Punalipun alla eläydyttiin tunteella itänaapurin arkeen.

Asevoimatkin olivat esillä, mutta rauhanomaisesti.

Asevoimatkin olivat esillä, mutta rauhanomaisesti.

Vaan entäpä nyt? Ilokseen eukkomamma sai huomata, että sedät (ja tädit) jaksavat edelleen heilua ja toimia maailmanpoliittisen liennytyksen hyväksi: vähän aikaa sitten posti toi –  jossain määrin arveluttavankin – kutsun Pohjois-Korea-iltaan, jonka järjestää Huttula koreaksi -seura.

Seura, joka on vahvasti sukua Pulloveikoille, pitää iltamat Korean demokraattisen tasavallan 70-vuotisen olemassaolon kunniaksi. (Wikipedia kertoo, että Korean demokraattinen tasavalta perustettiin 9.9.1948.)

Juhla järjestetään huomenna lauantaina 17. marraskuuta Huttulan autonomisella soramontulla Suuremmoisen Kodan aukiolla. Yleisö on tervetullutta paikalle kello 18.30 alkaen, vuotivat järjestäjät tietoa Lemin Kirjavalle.

Paikalle meno on jokaisen omassa harkinnassa, ja ehkä kannattaa kertoa läheisille, mihin tilaisuuteen aikoo osallistua. Eukkomamma tai Lemin Kirjava ei ota vastuuta asiasta eikä kenestäkään.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *