Siirry suoraan sisältöön

Värikästä sakkia ja menoa Tapiolassa

Lauantaina se koittaa, kauan odotettu Myrsky-näytelmän ensi-ilta Lemin Tapiolassa. Se tuo tullessaan ihan uudenlaisen näytelmäkokemuksen.

Näyttelijäporukka vie katsojat 1600-luvun Italiaan.

Näyttelijäporukka vie katsojat 1600-luvulle, sinne missä nykyisin on Italia. Kuva harjoituksista viime viikolta.

William Shakespearen tekstiä ei tiettävästi aiemmin ole Tapiolan näyttämöllä tulkittu, ja harvinaista herkkua se on koko maakunnassakin. Näyttämölle astuvat nyt maalaismummojen sijaan ruhtinaat ja muut hallitsijat, narri, henki, orja ja juoppo kokki, muiden muassa.

Inhimillisten voimien ja tunteiden ohella mylläävät taikavoimat, jotka pystyvät myrskynkin nostattamiseen.

Unohtaa ei pidä myöskään nuorta lempeä, joka syttyy herrtuan tyttären Mirandan ja kuninkaan pojan Ferdinandin välille.

Mirandana nähdään Helmi Heinilä, Ferdinandina Topias Vitikainen ja Mirandan isänä Prosperona Kai Grén. Kuva: Päivi Pokkinen.

Mirandana nähdään Helmi Heinilä, Ferdinandina Topias Vitikainen ja Mirandan isänä herttuA Prosperona Kai Grén. Kuva: Päivi Pokkinen.

Näyttelijöiden sekä heidän ohjaajiensa Sami Sivosen ja Pirja Arposen ohella työtä ovat paiskineet myös taustavoimat lavastuksessa, maskeerauksessa ja puvustuksessa. Tarjolla on siis myös vertaansa vailla olevaa pukuloistoa.

Ylimys Adriania esittää Liisa Junnonen (vas.), ylimys Franciscoa Marjo Rüster, kuningas Alonsoa Pentti Kauppi, hovimies Conzaloa Markku Peutere, kuninkaan veljeä Sebastiania Arto Penttilä ja herttua Antoniota Sami Heinilä.

Ylimys Adriania esittää Liisa Junnonen (vas.), ylimys Franciscoa Marjo Rüster, kuningas Alonsoa Pentti Kauppi, hovimies Conzaloa Markku Peutere, kuninkaan veljeä Sebastiania Arto Penttilä ja herttua Antoniota Sami Heinilä. Kuva: Päivi Pokkinen.

Näytelmän ensi-ilta on lauantaina kello 14, ja seuraava esitys heti sunnuntaina kello 14. Molempiin esityksiin saa vielä hyvin lippuja myös ovelta.

– Ryhmävarauksia on tehty samaan malliin kuin aiempinakin vuosina, mutta ryhmät tulevat enimmäkseen vasta ensi vuoden puolella, kertoo lippuvarauksista vastaava Leena Uski.

Hän kehottaakin tulemaan katsomaan näytelmää jo ennen joulua, silloin katsomoissa on reilummin tilaa.

William Shakespearen Myrsky – The Tempest Lemin nuorisoseuran esittämänä Tapiolan näyttämöllä. Ensi-ilta lauantaina 17.11.2018 kello 14. Muut esitysajat nuorisoseuran verkkosivuilla.

Myskystä aiemmin Lemin Kirjavassa 5.9., 18.9., 30.9., 11.10  20.10. 25.10. ja 29.10.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *