Siirry suoraan sisältöön

Itsenäisyyspäivä perinteisin menoin

Torstaina juhlitaan Suomen itsenäisyyttä. Lemillä päivä sujuu totuttuun tapaan.

itsen

Juhlapäivä alkaa kello 10 messulla kirkossa ja seppeleen laskulla sankarihaudoille messun jälkeen. Kello 11–12 on juhlakahvien vuoro koulukeskuksessa, jossa pääjuhla alkaa kello 12. Juhlapuheen pitää tänä vuonna lemiläinen majuri (evp) Esa Makkonen.

Soihtukulkue kiertää kylällä kello 17 alkaen – lähtö kirkkopihalta – ja päättyy paloasemalle, josta voi katsoa ilotulitusta.

Ilotulitusraketit nousevat taivaalle kello 18. Viime vuoden Suomi100-tulituksen veroista ei nähtäne, sillä tulitusvastaava Juha Junnosen sanoin ”rahaa on käytettävissä vähän, alle 300, koitetaan loihtia jotain, kaivellaan jotaki varaston pohjilt”.

– Kunta maksaa toiset 300 euroa, joten rahaa on käytettävissä 600 euroa, täsmentää vapaa-aikasihteeri Kati Ahonen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *