Siirry suoraan sisältöön

Imatralla selvitellään Suomen mestaruuksia

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta
Lumistuisku taisi saavuttaa naisten viestin tänään lauantaina, kun kirjoitan tätä juttua kisojen jatkuessa vielä huomennakin. Eilisen päivän vietin varsin viluisena  Ukonniemen stadionilla. Jonkinverran jalkavaivaisena en ladun varteen lähtenyt, vaan etsin viimalta suojaisaa paikkaa katsomosta.

Moni oli suojannut jopa jalkansa laittamalla istuinsuojan kenkien alle, varmaan ihan hyvä konsti, jos varoo luiskahduksia. Väkeä oli perjantaina kohtalaisen paljon, varsinkin nuorta väkeä, kun kokonainen koulu oli lähtenyt kisapäivää viettämään.

SSCN8622

Mäntyperän eukolle oli mukana kiikarit, mikä olikin mainio apu, vaikka stadionilla onkin hyvä screeni, tässä maaliin tulleina Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

SSCN8626

Kiikareilla näki mainiosti tunnelista tulevat ja maaliviivan jälkeen uupuneina lepäilevät, saattoipa hoksata lumisista latvoista myös variksen, jolla oli selvästi kisamakkara nokassaan.

Naisten kisasta ei jännitystä puuttunut,  ja värikkyyttäkin oli,  ladulla nähtiin näet hyvin vauhdikas pääsiäistipu, Riitta-Liisa Roponen keväisen kirjavassa asussaan. Tässä kuvassa kukitetaan voittajia, ylivoimaista ykköstä Krista Pärmäkoskea, iloista menestyjää Kerttu Niskasta ja hyvin täpärästi kolmoseksi yltänyttä  Anita Korvaa.

SSCN8625

Välillä oli pakko käydä lämmittelemässä paikallisessa aakkosravintolassa, sillä kisapaikan mainio tarjonta tuntui kylmiin näppeihin  sopimattomalta  – ajattelin lipunmyyjiä, jotka liimailivat rannekenauhoja satoihin ranteisiin sinisin sormin, ja siinä jo katsellessa omiakin alkoi kylmätä rukkasissakin.

Miesten kisasta puuttui käsikipuinen Iivo Niskanen, mutta vauhtia kisassa piisasi. Pienemmät koululaisetkin taisivat kotiutua kisoista, ja niinpä makkarajonoon menin minäkin. Sinapit oli tiukassa kylmänäppiselle (– juuri tällä hetkellä yhtä tiukka tilanne on naisten viestin ankkuriosuudella! Oi miten jännää!  Kainuu, Hämeenlinna, Vuokatti  – niin siinä kävi!)

Mutta tässä kuvassa iloitsevat vielä eilisen kisan miehet, keskellä Risto-Matti Hakola, toisena  Perttu Hyvärinen ja kolmantena kovan kisan Anssi Pentsinen.

SSCN8623

Saa nähdä,mitä sunnuntaiksi aavisteltu lumimyräkkä SM-kisojen viimeiselle päivälle mukanaan tuo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *