Siirry suoraan sisältöön

Basso Erik Rousi johtamaan Lemin musiikkijuhlia

Lemin musiikkijuhlien seuraava taiteellinen johtaja on oopperalaulaja Erik Rousi. Rousi luotsaa festivaalia kesästä 2020 alkaen.

Rousi luotsaa festivaalia kesästä 2020 alkaen. Kuva Frans Rinne.

Rousi luotsaa festivaalia kesästä 2020 alkaen. Kuva Frans Rinne.

32‑vuotias Rousi laulaa bassosolistina Ulmin oopperatalossa Saksassa. Hänen tärkeimpiä roolejaan tähän mennessä ovat olleet Lentävän hollantilaisen Daland, Don Giovannin Commendatore ja Fidelion Rocco. Rousi toimii myös Eurajoki Bel Canto -festivaalin toisena taiteellisena johtajana basso Mika Kareksen rinnalla.

– Olen erittäin innostunut ja otettu saadessani johdettavakseni näin nuoressa iässä niin perinteikkään festivaalin kuin Lemin musiikkijuhlat. Musiikkijuhlien ohjelmassa tulee minun aikanani näkymään paikallisuus sekä kansainvälisyys, Rousi lupaa.

Turkulaislähtöisen Rousin suvusta löytyy muitakin nimekkäitä muusikoita sekä linkki Lemille. Lemin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuosina 1989–1992 ja 2003 toiminut sellisti Martti Rousi on Erik Rousin eno, ja bassojen basso Martti Talvela, yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista oopperalaulajista, on hänen isoäitinsä veli.

Erik Rousilla on jo nyt selkeä visio ensi vuoden festivaalista:

– Kesällä 2020 juhlimme itseoikeutetusti 250 vuotta täyttävää Ludwig van Beethovenia, ja ohjelmasuunnitelmassa on erityisesti painotettu säveltäjämestarin sankarillisen kauden teoksia. Kutsun kaikki ensi kesänä Lemille katsomaan ja kuulemaan korkealuokkaista musisointia rennossa ja mukavassa kesäisessä tunnelmassa!

Korkeatasoista ohjelmaa on toki luvassa Lemillä myös tänä kesänä, kun Lemin musiikkijuhlia vietetään 24.–28. heinäkuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *