Siirry suoraan sisältöön

Lukemista: Enni Mustosen Taiteilijan vaimo

Teksti ja kuva Sirkka-Liisa Vaalivirta

Enni Mustosen Syrjästäkatsoja-sarja on saanut jatkoa jo kuudennesta kirjasta, ja lisää seuraa.
SSCN9590

Pikku-Iida on kasvanut kirjojen myötä orvosta paimentytöstä lapsenpiiaksi ja emännöitsijäksi, perustanut ruokarouvana oman yrityksen ja synnyttänyt tyttären, Kirstin. Tässä tarinassa Kirsti löytää karjalaispakolaisen, Iivon, kadottaa hänet välillä, matkustaa Pariisin hurjaan muotimaailmaan ja tapaa siellä tietenkin taas suomalaisia taiteilijoita.
Iivokin löytyy uudestaan, ja pieni karhuveistos aukaisee Iivolle ovet patsaitten maailmaan. Monenlaista seikkailua ja vastoinkäymistä nuorten matkalle riittää, mutta aina jotenkin löytyy ihmeellisiä onnenkantamoisia pelastamaan surkeista tilanteista.
Iidalla on omat murheensa miehensä  Eliaksen kanssa, pirssikyydit venyvät yömyöhäiseen, ja talous tuntuu olevan naisväen harteilla. Elämä on kaikin puolin vaihtelevaa, eikä ihan vähälle jännitykselle jätä Kirstin ja Miilin perustama muotiliikekään.
Kirsti ja Iivo saavat pienen tyttären, jolle onnellinen isä antaa nimen Viena Alli Kristiina. Sillä on Kirstillekin suuri merkitys. Iidan ja Eliaksen kaksospojat Voitto ja Veikko ovat kovin innoissaan pikkuisesta vauvasta, mutta suurta jännitystä poikien elämään tuovat miesten salaperäiset Lapuan reissut.
Niidenkin ylitse menevät suuret surut ja yllätykset. Iidasta tulee leski, ja Kirsti saa lopultakin tietää oikean isänsä nimen. Teksti on taatua Mustosta, helppolukuista ja rönsyilevää, mukavaa ajankulua ennen kevättöiden alottelua.
Enni Mustonen
Taiteilijan vaimo
Otava, 2018
Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *