Siirry suoraan sisältöön

Maaseutunaiset olisivat halunneet jatkaa seurakuntatalolla

Lemin maaseutunaiset tekivät oikaisuvaatimuksen Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvoston päätöksestä asettaa Lemin seurakuntatalo käyttökieltoon. Yhdistys jätti pyynnön maanantaina, keskiviikkona sitä käskettiin hakea tavaransa pois talon keittiöstä.

Sisäilmaongelmaista seurakuntataloa ei kannata enää korjata, Taipaleen kirkkoneuvosto totesi.

Sisäilmaongelmainen seurakuntatalo on laitettu käyttökieltoon, eikä korvaavista tiloista ole suunnitelmaa.

Taipaleen kirkkoneuvosto päätti maaliskuussa asettaa seurakuntatalo käyttökieltoon sen huonon sisäilman takia. Samalla päätettiin, että talon purkamisen kustannuksia, sen vaatimia kaavamuutoksia ja uuden talon rakentamista aletaan selvittää.

Talossa muistotilaisuuksia muonittava ja kahvittava Lemin maaseutunaiset haluavat oikaisuvaatimuksessaan, että käyttökielto kumotaan ja että käyttöä voitaisiin jatkaa terveystarkastajan antaman ohjeistuksen turvin niin kauan kuin purkaminen ja uuden rakentaminen on selvittelyssä. Siinä voi mennä kuukausia, eikä selkeäää purkupäätöstä ole edes tehty, yhdistys toteaa kirjelmässään.

”Tilat käyttöön omalla vastuulla”

Yhdistys toteaa tutustuneensa RakLamit Oy.n tekemään rakennetutkimukseen ja ymmärtävänsä sen vaikutukset. Keittiön osalta ei selvitystä kuitenkaan ole tehty. Maaseutunaiset toteavat tehneensä töitä keittiössä vuosia saamatta oireita.

Yhdistys pyytää seurakunnalta, että se antaisi edelleen keiitiö- ja salitiloja käyttöön käyttäjien omalla vastuulla. Näin yhteistyö jatkuisi seurakuntalaisten etua ja palveluja ajatellen.

Yhdistys jätti oikaisuvaatimuksensa maanantaina. Keskiviikkona sille ilmoitettiim, että sen on haettava tavaransa pois seurakuntatalolta.

Vuokralaiset irtisanottu, kahvikyökki jatkaa

Talon asuntopäädyn vuokralaiset on irtisanottu asunnostaan puolen vuoden irtisanomisajalla. Myös he ovat tehneet oikaisuvaatimuksen irtisanomisestaan.

Korvaavia tiloja seurakuntasalille ovat kaivanneet erityisesti pienten lasten vanhemmat, sillä kirkonkylän perhekerho ei ole toiminut tämän vuoden puolella ollenkaan.

Nyt sunnuntaina seurakuntatalon keittiössä keitetään kuitenkin keittoa ja sitä tarjoillaan seurakuntasalissa yhteisvastuumyyjäisten yhteydessä.

Lähetyksen kirpputori ja kahvikyökki toimivat edelleen totuttuun tapaan talon alakerrassa viikoittain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *