Siirry suoraan sisältöön

884 lemiläistä äänesti meppiä

Lemiläisten kiinnostus europarlamennttivaaleja kohtaan oli tänä vuonna noin prosenttiyksikön korkeampi kuin neljä vuotta sitten. Sunnuntain vaalissa ja sitä edeltäneessä ennakkoäänestyksessä äänensä käytti 884 lemiläistä, mikä on 37,6 prosenttia äänioikeutetuista.

Savitaipalelaiset olivat hieman lemiläisiä aktiivisempia: 1.118 äänestänyttä nosti prosentin 38,2:en.

Molemmissa kunnissa yllettiin yli Kaakkois-Suomen äänestysaktiivisuuden, mikä oli 36,5 prosenttia, mutta jäätiin alle koko maan 42,7:n.

Suosituin puolue Lemillä oli edelleen keskusta, joka sai 33,9 prosentin kannatuksen. Se oli kuitenkin 9,3 prosenttiyksikköä alhaisempi kuin edellisissa europarlamenttivaaleissa.

Perussuomalaiset sai 20,5 prosenttia lemiläisäänistä (+4,6 prosenttiyksikköä), kokoomus 16,9 prosenttia(-0,1), SDP 10,5 prosenttia (+3,9), vihreät 8,6 prosenttia (+4,0), kristillisdemokraatit 5,2 prosenttia (-2,5) ja vasemmistoliitto 1,9 prosenttia (-1,1).

Ääniharava Lemillä oli keskustan Jari Karhu 42 äänelllä, toisella sijalla oli keskustan Mauri Pekkarinen 36 äänellä. Perussuomalaisten Laura Huhtasaari sai 22 ääntä, SDP:n Eero Heinäluoma 21 ääntä, vihreiden Ville Niinistö 17 ääntä ja kristillisdemokraattien Sari Essayah 15 ääntä. Lemiläisten suosikeista Pekkarinen, Huhtasaari, Heinäluoma ja Niinistö tulivat valituiksi europarlamenttiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *