Siirry suoraan sisältöön

Kunnanhallituksella pitkä asialista

Lemin kunnanhallitus saa tänä iltana istua pitkän kokouksen. Sen asialistalla on 16 päätettävää asiaa.

Käsittelyyn tulee uudemman kerran kunnan viime vuoden tilinpäätös, joka huhtikuussa jätettiin pöydälle puuttuvien sisäisen valvonnan raporttien takia. Asiasta on pyydetty ulkopuolisen tekemä tarkastus.

Vt. kunnanjohtaja Johanna Mäkelä esittää kunnanhallitukselle yhteistoimintamenettelyn  käynnistämistä kunnan kirjanpidon, palkanlaskennan ja eräiden ict-palveluiden ulkoistamisen tai muun organisoinnin selvittämiseksi.

Kunnan keskusarkistonhoitaja Vuokko Pekkanen on irtisanoiutunut ja jättää virkansa tämän viikon lopussa. Keskusarkistonhoitajan tehtäviin on kuulunutyleisasiakaspalvelu ja hallinnon sihteeritehtäviä. Tehtäviin on viime kuukausien aikana sisällytetty myös kirjanpitoon liittyviä päivittäisiä työtehtäviä. Kunnanhallitukselle esitetään, että tehtävä täytetään määräaikaisesti ensi vuoden kesään saakka.

Kun kunnassa ei ole virassa olevaa kunnanjohtaa, talous- ja hallintojohtajan ja teknisen johtajan työmäärä on kasvanut. Vt. kunnanjohtaja esittää talous- ja hallintojohtajan palkan korottamista vastaaamaan kunnanjohtajalle maksettua palkkaa ja kymmenen prosentin korotusta teknisen johtajan palkkaan.

Asialistalla on myös 148 kuntalaisen allerkirjoittama kuntalaisaloite kansanäänetyksestä kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston epäluottamuksesta ja erottamisesta. Kuntalain 25§:n mukaan vähintään neljä prosenttia kunnan 15 vuotta täyttäneistä asukkaista voi tehdä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Tällöin valtuuston on viipymättä päätettävä, toimitetaanko aloitteessa tarkoitettu kansanäänestys.

Toukokuun 27. päivä kokoontuva kunnanvaltuusto joka tapauksessa valitsee uuden kunnanhallituksen ja valtuustolle puheenjohtajat, sillä nykyisten toimikausi päättyy toukokuun lopussa.

Nykyisen kunnanhallituksen jäsen Pekka Purtilo (sd.) on pyytänyt eroa kunnanhallituksen jäsenyydestä jo nyt. Purtilo oli toinen kahdesta kunnanjohtaja Jussi Stoorille luottamusta äänestäneistä.

Kunnanhallitukselle esitetään myös kauppakirjojen hyväksymistä neljästä metsäkiinteistöstä ja kahdesta mestsäpalstasta, yhteensä noin 28 hehtaaria.  Kolmen eri ostajan kanssa tehtyjen kauppakirjojen yhteissumma on hieman yli 200.000 euroa.

Juttua päivitetty. Korjattu kunnanvaltuuston kokoontumispäivämäärä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *