Siirry suoraan sisältöön

Ilmaistakin iloa Lemin musiikkijuhlilla

Lemin musiikkijuhlia vietetään ensi viikolla keskiviikosta sunnuntaihin. Juhlien lähestymisestä kertoo myös heinäkuussa tasaisesti kiihtynyt lipunmyynti.

Sirkka Kososta (vas.). Soila Sariolaa ja Eeva-Leena Pokelaa pääsee kuulemaan ilman lippua. He laulavat, soittavat ja jodlaavat ravintola Jehussa perjantai-iltana 26.7.

Sirkka Kososta (vas.). Soila Sariolaa ja Eeva-Leena Pokelaa pääsee kuulemaan ilman lippua. He laulavat, soittavat ja jodlaavat ravintola Jehussa perjantai-iltana 26.7.


– Lippuja on myyty mukavasti, eniten Iiro Rantalan ja Jorma Hynnisen konsertteihin perjantaina ja sunnuntaina. Myös torstai on kiinnostanut, festivaalin toiminnanjohtaja Jonna Imeläinen iloitsee.
Iiro Rantala esittää mm. otteita uudelta My Finnish Calendar -albumiltaan. Jorma Hynnisen konsertissa kuullaan negrospirituaaleja ja uuden sooloharpputeoksen kantaesitys Laura Hynnisen esittämänä.

Torstain konsertissa esiintyvät baritoni Jaakko Kortekangas, sopraano Mari Palo ja pianisti Jukka Nykänen. Kortekangas poimii konsertin kesäisestä ohjelmasta yhden itselleen erityisen läheisen kappaleen, Kezäpäiväine Karjalan mäjel. Kyseessä on Gabriel Linsénin sävellys, jonka tunnetumpi versio on suomenkielinen Kesäpäivä Kangasalla. Karjalankieliset sanat ovat Iivo Härkösen.

– Esitettyäni laulua konserteissa ja Yleisradion äänitteellä siitä on tullut hyvin suosittu. Nimensäkin mukaisesti kyseessä on kesäinen laulu, joka on kuulunut minun kesiini jo yli kahden vuosikymmenen ajan, Kortekangas kertoo.

Lapsia lavalla ja katsomossa

Musiikkijuhlien ohjelmistoon kuuluu tuttuun tapaan maksullisten konserttien lisäksi monenlaisia iloisia ilmaistapahtumia. Torstaina iltapäivällä esiintyvät Vanamokodissa Jaakko Kortekangas, Jukka Nykänen ja fagotisti Kaisu Viherväs.

Perjantaina kuullaan Lemin kirkossa viiden eteläkarjalaisen tai juuriltaan eteläkarjalaisen huippulahjakkaan lapsen taidokasta musisointia.

Iltayhdeksältä Ravintola Jehussa kaikuu räväkkä kattaus kansanmusiikkia eri puolilta maailmaa. Kolme kuuluisaa naista, Eeva-Leena Pokela, Sirkka Kosonen ja Soila Sariola laulavat, myös jodlaten ja jollotellen, soittiminaan ainakin kanteleet ja haitarit.

Laululavakarkeloissa lauantaina nautitaan torin antimista ja kuullaan musiikkijuhlien taiteilijoiden ja yllätysvieraiden esityksiä.

– Suurena lammasruokien ystävänä – etenkin tietysti Lemin särän – minulle oli selvää, että tapahtuman otsikoksi tulee Lampaanpolska. Niinpä silloin kuullaan lammasaiheista musiikkia sekä soitettuna että laulettuna, myös yhteisesti, lupaa musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Tuulikki Närhinsalo.

Karkeloissa lavalle nousee musiikkijuhlien taiteilijoita sekä yllätysesiintyjiä. Ihan aitojakin lampaita pääsee karkeloissa silittelemään. Lisäksi ohjelmassa on mm. kepparikisat ja poniratsastusta. Torilla voi tavata myös festivaalin seuraavan taiteellisen johtajan, basso Erik Rousin.

Aamun karkeloiden jälkeen Laululavan valloittavat Maukka-kissa ja Väykkä-koira eli Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo. Niko Kumpuvaara loihtii tarinakonsertin säestykset harmonikallaan. Kertojana on Maukan ja Väykän ”isä”, kirjailija Timo Parvela.

Ennen lauantai-illan kamarimusiikkikonserttia säveltäjä Jaakko Kuusisto kertoo Vanhassa pappilassa työstään ja konsertissa kuultavasta Miete-teoksestaan.

Tom Nyman yhtyeineen esittää vanhoja rokkihittejä Kouvon baarissa lauantaina 27.7.

Tom Nyman yhtyeineen esittää vanhoja rokkihittejä Kouvon baarissa lauantaina 27.7.

Lauantai päättyy Kouvon baarissa iltayhdeksältä alkavaan rokkikonserttiin. Tenori Tom Nyman yhtyeineen panee silloin kuulijoiden rytmivarpaat vipattamaan 60-, 70- ja 80-lukujen suosikkibiisien tahtiin.

Lemin musiikkijuhlia vietetään 24.–28.7. Ennakkohintaiset liput ja festaripassi myynnissä 22.7. saakka. Koko ohjelma osoitteessa leminmusiikkijuhlat.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *