Siirry suoraan sisältöön

Suur-Saimaan ympäri tänäkin kesänä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Mikkelistä lauantaina startanneet ihanat vanhat autot saapuivat kesäkuun viimeisenä hellepäivänä, sunnuntaina, myös Savitaipaleen maisemiin.

Melko runsas kiinnostuneiden katselijoiden joukko oli kerääntynyt  Tuohikotintien risteyksen aukiolle tehtävärastille seuraamaan, kuinka jakohihnan  tarkkuusheitto hienosti pukeutuneilta autoilijoilta onnistui. Ja ihailtiinhan siinä kiiltävää kromia ja hohtavaa peltiäkin, upeita muotoja ja makeita äänitorvien moukujakin – tietenkin.

Pieniin Punaisiin ikuisesti heltynyt Mäntyperän eukko ihastui tietenkin tähän pikkuiseen, 096-numerolla matkanneeseen Morris Mini 850, 1965 valmistuneeseen oman esikoisen ikäiseen,  Essi Seppälän omistamaan ajopeliin.

SSCN1031

Pukeutuminen on tässä kisassa myös tosi tärkeää, ja niinpä kameraan tarttui tämä huikea porukka, vasemmalla auton (vuoden 1928 Reo Volverine) omistaja Paavo Rämö, Raija ja Rauno Tuominen sekä Riitta Paavola tyylikkäissä asuissaan.

SSCN1030

Pistekisassa olivat mielestään pärjänneet aika hyvin,kun eiliseltäkin oli jemmassa jo 28 pojoa! Nopeutta autovanhukselle on merkattu 90km-tunnissa, mutta eihän kuorma-autolla edes niin lujaa saa ajaa! Kierrokselle on lähdetty aika läheltä, Imatralta!

Tähän kuvaan piti sovittaa osa innokasta yleisöä, aurinkoinen tunnelma ja – tietenkin – yksi pieni punainen, oikein rallikaarilla!
SSCN1029
Vuoden 1970 Toyota Corolla 1200 oli matkalla kissojen puolesta (Harmikin kiittää siitä!), nuori repsikka jakoi Hartolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen esitteitä. Auton omistaa Kari Ruuth, ja se on kotoisin Pertunmaalta. Onkohan rallikaariselle japanilaiselle lipsahtanut väärä huippunopeus listaan, siinä lukee 73!

Sokerit pohjalla, ensimmäiset tulevat tässä viimeisinä. Usalaiset Fordit, valmistusvuodet 1923 ja 1926!.(kuva 1028)

SSCN1028

Molemmat ovat Tampereelta, molempien huippunopeus 60 km tunnissa, ja molemmat aivan sykähdyttävän ihanassa kunnossa! Toinen on Petri Niemen omistama T Pickup, toinen Ari Nokelaisen T Touring. Ja molempien kyytiin hyppäisi hyvin mielellään myös Mäntyperän eukko, Honey Bambista puhumattakaan!

Hyvää matkaa kaikille hyvin pidetyille, suurella rakkaudella hoidetuille vanhoille autoille ja niiden omistajille! Toivottavasti ensi vuonna taas tavataan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *