Siirry suoraan sisältöön

Koulutuksella tukea vapaaehtoistyölle

Lemillä halutaan pitää vapaaehtoisten jaksamisesta ja hyvinvoinnista huolta. Lokakuussa kaikille nykyisille ja uusille vapaaehtoisille on tarjolla vapaaehtoistoiminnan koulutusta.

startti_vapaaehtoistoimintaan

Syyskuussa Lemillä selvitettiin maaseuturahoitteisen Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen puitteissa, missä kaikkialla vapaaehtoiset toimivat ja mitä tuen toiveita ja tarpeita heillä on. Lemillä toimii vapaaehtoisia monipuolisesti eri tehtävissä, muun muassa ikäihmisten saattajana, asiointi- ja kuljetusapuna, erilaisten ryhmien ja kerhojen vetäjänä sekä tapahtumien järjestäjänä.

– Erityisesti ikäihmisten parissa toimivat vapaaehtoiset kaipaavat koulutusta ja yhteistä keskustelua, mikä on vapaaehtoisen rooli ja vastuu kulloisessakin tilanteessa ja milloin tarvitaan ammattilaisen apua, hankevetäjä Heini Maijanen toteaa tiedotteessaan.

Lemin kartoituksessa selvisi, että vapaaehtoiset pitävät tärkeänä myös säännöllisiä yhteisiä tapaamisia muiden vapaaehtoisten kanssa, yhteistä virkistystä ja yhteyshenkilöä, johon voi tarvittaessa olla yhteydessä. Tätä kaikkea kehitetään yhdessä Helmi-hankkeessa yhteistyössä Lemin kunnan, Eksoten, Taipaleen seurakunnan ja yhdistysten kanssa.

Kaikille nykyisille ja uusille vapaaehtoisille on tarjolla vapaaehtoistoiminnan koulutusta torstaina 17. lokakuuta kello 17–19 Lemin Vanhassa pappilassa (Toukkalantie 5, 54710 Lemi). Koulutuksessa paneudutaan vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin, vapaaehtoistyöntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin sekä erilaisiin tapoihin toimia vapaaehtoisena Lemillä.

Koulutus on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton. Koulutuksesta saa itselleen myös todistuksen. Koulutus toimii myös rekrytointi-infona uusilla vapaaehtoisille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille, mutta ei vielä sido mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *