Siirry suoraan sisältöön

Vt. kunnanjohtaja esittää 22 prosentin tuloveroa

Lemin kunnanhallitus päättää maanantaina esityksestään ensi vuoden tuloveroprosentiksi. Vt. kunnanjohtajan esitys on 22 prosenttia.

Lemin kunnantalo talvi Lemin kunnantalot talviasussa.

Lemin kunnantalot talviasussa.

Tuloveroa korotettaisiin näin yhdellä prosenttiyksiköllä; nykyinen veroprosentti on 21. Vt. kunnanjohtaja Johanna Mäkelän laskelman mukaan prosettiyksikön korotus toisi kunnalle 410.000 euroa lisätuloja ensi vuonna, yhteensä tuloveroa kertyisi 9.868.000 euroa. Seuraavina kahtena vuonna verotkertymän lisäys olisi runsaat 500.000 euroa enemmän kumpanakin kuin 21 prosentin tuloverolla.

Korotuksia esitetään myös yleiseen kiinteistöveroon ja vapaa-ajan asuntojen kiinteistöveroon.

Kunnanhallistus tekee maanantaina esityksensä veroprosenteista kunnanvaltuustolle.

Vuosi sitten kunnanjohtaja Jussi Stoor teki samansisältöisen esityksen tuloveron korottamisesta 22 prosenttiin. Kunnanhallitus ja valtuusto kuitenkin torjuivat esityksen ja pitivät veron 21 prosentissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *