Siirry suoraan sisältöön

Kaunis ja tukeva silta vie yli Lapinsalmen

Mäntyperän eukko ei viime viikolla päässyt uudelle Lapinsalmen riippusillalle Repoveden kansallispuistossa, kun oli kaksi päivää aikaisessa. Eukkomamma ylitti perjantaina avatun sillan nyt maanantaina.

 

Uusi silta rakennettiin viime vuonna rikkoontuneen tilalle.

Viime vuonna rikkoontuneen sillan paikalla on nyt entistä tukevampi silta.

Uusi, rungoltaan teräsrakenteinen silta ylittää alla olevan Kapiaveden 12 metrin korkeudessa ja pituutta sillä on 55 metriä. Yli viiden metrin korkeuteen kohoavat pylonit on polttomaalattu ympäristöön sopivin värein ja sillan kannen pinta ja kaiteet on rakennettu painekyllästetystä kestopuusta, kertoo Metsähallitus tiedotteesssaan.

Sillan molemmissa päissä on varattu paikka lemmenlukoille (kuvassa vasemmalla). Metsähallitus toivoo, että muualle sillan runkoon ja kaiteisiin ei lukkoja kiinnitetä. (kuvassa vasemmalla).

Sillan molemmissa päissä on varattu paikka lemmenlukoille (kuvassa vasemmalla). Metsähallitus toivoo, että muualle sillan runkoon ja kaiteisiin ei lukkoja kiinnitetä.

Vanhasta sillasta poiketen uudella pylonisillalla ei ole käyttörajoituksia, vaan se on mitoitettu tungoskuormituksen mukaan. Siltaa voi kävellä samanaikaisesti molempiin suuntiin, mikä poistaa vanhalla sillalla esiintyneet retkeilijäruuhkat.

Uudella sillalla voidaan liikkua myös talvella, ja esimerkiksi pelastustehtävissä se voidaan ylittää mönkijällä tai moottorikelkalla.

Metsähallituksen rakennuttaman sillan rakensi virolainen Remoti Holding Oü.

Kapiavesi kimaltelee 12 metriä siltaa alempana.

Kapiavesi kimaltelee 12 metriä sillan alapuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *