Siirry suoraan sisältöön

Lemin musiikkijuhlilla kuullaan Beethovenia

Lemin musiikkijuhlilla kuullaan ensi kesänä Beethovenia. Juhlien ensimmäiset liput tulevat myyntiin nyt perjantaina.

Lemin musiikkijuhlat on julkistanut myös ensi kesän graafisen asunsa.

Lemin musiikkijuhlat on julkistanut myös ensi kesän graafisen asunsa.


Ludwig van Beethovenin syntymästä tulee vuonna 2020 kuluneeksi 250 vuotta. Lemin musiikkijuhlien tuore taiteellinen johtaja Erik Rousi on rakentanut kesän ohjelmiston säveltäjämestarin teosten ympärille.

Festivaali tuo joulumarkkinoille Beethoven-passin, jolla pääsee kuulemaan kolme kesän kuudesta maksullisesta konsertista 60 euron yhteishintaan.

Klassinen, sankarillinen ja kypsä -iltapäiväkonsertti torstaina 30.7. esittelee nimensä mukaisesti Beethovenin sävellysuran kolme vaihetta. Konsertissa kuullaan yksi teos jokaiselta tyylikaudelta. Konsertin avaa klassisen kauden rakastettu pianosonaatti nro 14, joka tunnetaan myös lisänimellä “Kuutamo”. Sankarilliselta kaudelta kuullaan kreivi von Waldsteinille omistettu legendaarinen pianosonaatti nro 21. Myöhäistä kautta konsertissa edustaa musiikinhistorian ensimmäinen tunnettu laulusarja “An die ferne Geliebte.” Konsertissa esiintyvät maamme pianistien kärkikaartiin kuuluva Johannes Piirto ja musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erik Rousi.

Perjantai-iltana 31.7. vuorossa on Kummitus & Arkkiherttua -konsertti, jossa kuullaan kaksi kamarimusiikin merkkiteosta: pianotriot D-duuri op. 70 nro 1 “Aave” ja B-duuri op. 97 “Arkkiherttua.” Konsertin esittäjistö on varsinainen unelmajoukkue, sillä viulussa kuullaan Suomen kansallisoopperan konserttimestaria Jukka Merjasta, sellossa Helsingin kaupunginorkesterin soolosellistiä Tuomas Ylistä ja pianossa Wienissä asuvaa virtuoottista kilpailumenestyjä Justas Stasevskija.

Trilogian päättää lauantai-iltana 1.8. juhlava C-duurimessu op. 86. Teos sisältää loisteliasta musiikkia upeine kuoro-osuuksineen, ja on jälleen viime vuosina alkanut nousta takaisin omalle paikalleen soitettuun perusohjelmistoon. Lemillä C-duurimessun esittävät sopraano Eugenia Dushina, mezzosopraano Pihla Terttunen, tenori Markus Francke ja basso Erik Rousi, 30-vuotista taivaltaan juhliva Etelä-Karjalan klassinen kuoro, sekä Helsinki Chamber Orchestra. Teoksen johtaa kapellimestari James Kahane.

Beethoven-passi tulee myyntiin perjantaina 22.11. klo 10 osoitteessa ticketmaster.fi sekä Lemin kirjastossa. Passeja on rajoitetusti. Loput kesän ohjelmistosta julkaistaan kevättalvella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *