Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntatalon kohtalo avoin

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti, että selvitetään Lemin seurakuntatalon peruskorjauksen kustannukset, jotta voidaan verrata peruskorjauksen ja uudisrakennuksen kustannusten eroja.
Seurakuntalo on ollut pääosin tyhjillään jo noin puoli vuotta.

Seurakuntalo on tyhjillään ja odottaa päätöstä, korjataanko se vai puretaanko.

Laskelmia varten tarvitaan rakennuksen purkupäätöstä varten, kirkkoneuvoston päätöksessä todetaan. Sanassa viime viikon kokouksessaan neuvosto päätti, että seurakuntatalon käyttökieltoa ei peruta vaan se pidetään voimassa. Lemiläinen neuvoston jäsen Anu Karhu oli tehnyt aloitteen käyttökiellon kumoamisesta.

Uuden seurakuntatalon suunnittelusta ja rakentamisesta ei seurakunnassa ole tehty päätöstä. Neuvosto päätti nyt, että elementtitiloja seurakuntatalon väistötiloiksi ei hankita. Ne on todettu liian kalliiksi vaihtoehdoksi. Kirkkoherra ja vs. talouspäällikkö olivat käyneet tutustumassa

Lemin kunnan vapaana oleviin elementtitiloihin.
Väistötiloja vailla on muun muassa lasten päiväkerhotoiminta, jolle Vainikkalantien vanhustentaloilta vuokratut tilat osoittautuivat liian ahtaiksi ja toimimattomiksi.
Kirkkoneuvosto keskusteli myös seurakuntatlon kulkuteiden ja parkkialueen talvikunnossapidon lopettamisesta. Asiaa ihmetteli muiden muassa Lemin Kirjava viime viikolla.

Parkkialue ja sieltä kirkon puolelle vievä kävelytie sekä osa kirkon puoleisesta nurmikosta on nyt puhdistettu syksyn lehdistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *