Siirry suoraan sisältöön

Baritoni Jaakko Kortekangas pitää joulukonsertin Lemillä

Upean kansainvälisen uran tehnyt ja viime kesänä Lemin musiikkijuhlilla esiintynyt oopperalaulaja, baritoni Jaakko Kortekangas saapuu Lemille konsertoimaan ensi viikon tiiistaina 17. joulukuuta.

Jaakko Kortekangasta kuullaan tiistaina Lemin kirkossa.

Jaakko Kortekangasta kuullaan tiistaina Lemin kirkossa.

Kortekangas esittää joululauluja Lemin kirkossa. Kello 18 alkavassa Konsertissa kuullaan perinteisten joululaulujen lisäksi myös muutama harvemmin kuultu klassikko. Konsertin pianistina ja urkurina esiintyy Jonna Imeläinen.

Konsertin järjestävät Lemin musiikkiyhdistys ja Taipaleen seurakunta. Puolet konsertin ohjelmatuotosta lahjoitetaan Lemin alueen vähävaraisille lapsiperheille Taipaleen seurakunnan diakoniatyön kautta.

Jaakko Kortekankaan ura näyttämötaiteilijana on jatkunut jo 35 vuotta. Hän on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa sekä mm. New Yorkissa, Singaporessa ja Tokiossa. Ennen ryhtymistään freelanceriksi vuonna 1999 hän kuului 10 vuotta Freiburgin oopperan taiteilijakuntaan Saksassa.

Voitettuaan Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 1989 Kortekangas on ollut kysytty esiintyjä myös Suomessa. Suomen Kansallisoopperassa hän on vieraillut yli 40 roolissa. Viime vuosina häntä on kuultu mm. Verdin La Traviatan Germontina ja Puccinin Madama Butterflyn Sharplessina. Keväällä 2019 hän lauloi Mexico Cityssä Jaufré Rudel’in roolin Kaija Saariahon menestysoopperan L’amour de loin.

Kortekangas esiintyy oopperan ohella liedlaulajana keskeisenä ohjelmistonaan Schubertin laulusarjat Die schöne Müllerin ja Winterreise. Hänen lukuisista levytyksistään mainittakoon Erkki Melartinin lauluista koostuva cd Nuori Psyyke pianisti Ilkka Paanasen kanssa sekä nimiosa Robert Schumannin teoksessa Faust-Szenen (Naxos) Varsovan Philharmonisen orkesterin kanssa.

Jaakko Kortekangas toimii Suomen Kansallisoopperan taiteellisena suunnittelupäällikkönä.

Joulu_82x42

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *