Siirry suoraan sisältöön

Gospel Taipaleen ensiesiintyminen Savitaipaleen kirkossa

Teksti ja kuva Sirkka-Liisa Vaalivirta

Vasta toista vuotta harjoitellut, ja paljon toivottu ja odotettu  kolmen seurakunnan yhteinen gospelkuoro Gospel Taipale sai ensiesiintymiselleen melko suuren kuulijajoukon Savitaipaleen kirkkoon.

gospel

Säestäjät kylläkin olivat ilmoittaneet kuoron johtajalle Jonna Imeläiselle päässeensä juuri perille Savilahteen….

Kun Sibeliusakatemiasta musiikin maisteriksi valmistunutta Ilkka Jorosta kuvataan ”all around”-muusikoksi, niin hyvin se kuvaakin  hänen tyyliään . Aivan mainiota yhteistyötä kuoron ja kuoronjohtajan kanssa, ja se leveä hymy!

Säestysten ainoa harmi oli, että herrat jäivät tavallaan piiloon kuoron taakse, kyllä sitä vaan mielellään seuraisi sormien kulkua kontrabassonkin kielillä, nyt Helsingin Konservatoriossa klassista bassonsoittoa opiskellut ja Sibelius-Akatemiassa jazz-musiikin parissa jatkanut Harri Virtamo  pysyi allekirjoittaneelta piilossa.

Itse kuoro koostuu Savitaipaleen, Lemin, Taipalsaaren ja Lappeenrannan laulajista. Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin Savitaipaleen seurakuntakodilla, joten kulkemista tapaamisiin kyllä piisaa! Tässä ensiesiintymisessä mukana olivat Tiia Tapanainen, Erja Ässämäki, Erja Ruohio, Terttu Rautiainen, Eija Mielikäinen, Heli Kylliäinen, Sirkka Kauppi, Liisa Kakkola, Outi Kokko, ja Kirsi Sinkko. Lähes kaikki kappaleet oli sovittanut pariskunta Petri ja Katja Kangas.

Ohjelma alkoi tutuilla Duke Ellingtonin kappaleilla, Come Sunday, Go down Moses ja aina ihanalla Amazing grace. Yhdessä saimme laulaa täysin rinnoin ”Maa on niin kaunis”, ja sitten kuoro kiipesikin urkuparvelle laulamaan Madetojan ”Arkihuolesi kaikki heitä” ja Pekka Kostiaisen sovittaman ranskalaisen ”Heinillä härkien kaukalon”. Häkellyimmekö,kun emme nähneet laulajia, sillä taputuksiin nousseet kädet laskeutuivat takaisin syliin…

Säestäjiäkin kuultiin (ja nähtiin!) duona, ja kuoro palasi jälleen  silmiemme eteen. Satu Simolan Ajaton joulu oli minulle ennen kuulematon, todella kaunis ja Kirsi Sinkon huilu sopi mainiosti sen tunnelmaan. Chydeniuksen Joululaulu  jatkoi hyvin  kaunista tunnelmaa, jos siinä mentiin  seimenlapsen luo, niin yhteislauluna  saatiin mennä sinne kaikki, Jouluyö, juhlayö laulettiin mieli täynnä kirkkautta ja kiitollisuutta.

Ohjelmassa oli yksi Jonna Imeläisen sovitus, Carola Häggvistin Taivas sylissäni, joka on ihana, kaunis, liikuttava, eikä ollenkaan hassumpi tällaisenakaan sovituksena. Riemukkaita ilmeitä kuorolaisillakin alkoi alkujännityksen jälkeen näkyä.

Pekka Simojoen Tulkoon joulu kappaleen  jälkeen  saatiin vielä ylimääräisenä kulkea riemumielin siltaa yli synkän veen…Hienoa!

Mielenkiinnolla odotan mihin tämä kuoro vielä pääseekään vuosien myötä, kun tarkennetaan vielä  artikulointia, kun nuottitelineet eivät enää pidä laulajia vankeinaan  -luulen että kuoro lähtee gospelin luontaiseen lentoon vauhdikkaan  johtajansa lailla. Alku oli enemmän kuin lupaava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *