Siirry suoraan sisältöön

Kirkkoneuvosto esittää Lemin seurakuntatalon purkamista

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Lemin seurakuntatalo puretaan.

Seurakuntatalo on olut poissa käytöstä viime keväästä lähtien.

Seurakuntatalo on olut poissa käytöstä viime keväästä lähtien.

Uuden seurakuntatalon rakentamisesta kirkkoneuvosto ei kuitenkaan tehnyt esitystä. Purkuesityksen yhteydessä asian valmistelija, vs. talouspäällikkö Raija Kurkaa tosin toteaa, että Lemin kirkkopiirin alueelle tarvitaan tila, johon voidaan keskittää toiminnot ja seurakuntalaisten palvelut.

Rakennuspalvelu Jyrki Uotila Oy yhdessä Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy:n kanssa oli laskenut, että nykyisen rakennuksen peruskorjaus maksaisi runsaat 1,7 miljoonaa euroa, neliöhinta olisi 2 .149 euroa.

Uuden, samankokoisen talon hinta olisi 2,5 miljoonaa euroa, neliöhinta 3 .108 euroa. On kuitenkin syytä olettaa, että uudisrakennuksen tilaohjelma eroaisi merkittävästi nykyisestä, laskelman tekijät toteavat.

Seurakunta kunnan

vuokralaiseksi?

Seurakuntatalon toiminnnat, osa niistä, on nyt hajasijoitettu useampaan kohteeseen. Käytössä olevat väliaikaratkaisut maksavat seurakunnalle nyt noin 2.000 euroa kuukausessa.

Lemin kunta on tarjonnut vuokralle omia elementtitilojaan. Tila on kokonaisuudessaan 199 neliötä ja sen kuukausivuokra olisi 3613,01 euroa. Kunta on esittänyt minimissään kolmen vuoden vuokrasopimusta; seurakunnan tulisi maksaa tarvittavat muutostyöt.

Tilojen ilmanvaihto, akustiikka ja paloturvallisuus puhuttivat kirkkoneuvostoa siinä määrin, että vs. talouspäällikkö veti ehdotuksensa tilojen vuokraamisesta pois. Asia palautettiin valmisteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *