Siirry suoraan sisältöön

Käki kukkuu pian kostoa

Suomenniemen Nuorisoseuran teatteriryhmä ottaa kantaa paikallisiin huolenaiheisiin ja kukkuu kohti Mikkeliä  Anne Kokkosen kirjoittaman käki-trilogian kolmanessa osassa.
Juliste

Pienen rivitaloyhteisön arkiset ongelmat ponnistavat todellisuudesta. Ikääntyvä väestö joutuu tulemaan toimeen muun muassa ilman lähiterveydenhoitoa, pankkipalveluita sekä poliisin tuomaa turvaa.

Näytelmässä Kokkonen on tarjonnut yhdeksi ratkaisuksi kyläpoliisihanketta. Rivitalon ikäihmiset saavat nuoren konstaapelin seinänaapurikseen.

Uudesta poliisivoimasta ei ole kuitenkaan apua, kun kyseessä on herrasmieshuijari, joka häikäilemättömästi käyttää vanhempien naisten romantiikan nälkää hyödykseen.

Ovelta ovelle kiertävä kaupparatsu hurmaa sanoillaan, ja pian uudehkot kodinkoneet vaihtuvat ”retroihin” romuihin ja korulauseiset rakkausrunot perintäkirjeiksi.

Onneksi rivitaloyhteisön Toini, Kaisa, Lahja ja Aulikki eivät jää toimettomiksi, vaan päättävät käydä kostotoimiin hämäräheikkiä kohtaan. Näytelmän kantavana teemana on yhteistyö ja toisten auttaminen, mutta myös moraalinen kysymys itsesuojelusta ja oman käden oikeudesta, kun lainvalvontaa ei ole. Kyllä pienimmissäkin paikoissa pärjätään, kun vain puhalletaan yhteen hiileen.

Maaliskuun 20. päivänä ensi-iltansa saava näytelmä on ohjaaja Sami Sivosen toinen ohjaustyö Suomenniemellä. Näyttämöllä nähdään kaikkiaan seitsemän näyttelijää: Sirkku Salmensuo, Iida Juopperi, Ritu Ruhanen, Hannele Loisa, Tuulikki Salopelto, Kalevi Arnell ja Jukka Halttunen. Osa heistä pääsee heittäytymään itseään vanhempaan rooliin, joka tuo mukavaa haastetta esiintymiseen. Lupaavaa on myös, että yksi kymmenestä näytöksestä on täyteen varattu. Ensi-iltaan ja pääsiäisen näytöksiin on tilaa.

Käki kukkuu kostoa -huijarikomedian ensi-ilta Suomenniemen nuorisoseuran talolla perjantaina 20. maaliskuuta kello 19.

 

1 kommentti artikkeliin “Käki kukkuu pian kostoa”

  1. Sinikka Jäätteenmäki-Laari

    Kiitos esityksestä🌹🌹🌹🌹. Oli hauska ja piristävä.Hyvin yhteen hitsaantuneelta tuntuva porukka. Nautin näyttelijöiden työstä ja heittäytymisestä. Ei tuntunut näyttelemiseltä Ja sujuvasti etenevä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *