Siirry suoraan sisältöön

Laulajaiset Suvannossa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Laulajaiset keräävät kerta kerran jälkeen Savitaipaleella Suvannon salin takaseinää myöten täyteen. Mukaan saa tulla nuottikorvalla taikka ilman, riemumielin lauletaan yhdessä Heikin haitarin ja Tertun esilaulun myötä.

Helmikuun laulajaiset ovat menossa tässä kuvassa.

Helmikuun laulajaiset ovat menossa tässä kuvassa.

Seuraavan kerran onkin sitten virsien virittelyn vuoro 30.3. (ei 2.3, kuten aikaisemmin oli ilmoitettu), laulattamaan tulee silloin kanttori Aino Juntunen.

Pirttipelimannit

Männistössä

Välijoella viime tiistaina parkkeerattiin autot jään ja kuravellin väliin, niin ettei helmikuusta oikein tietoakaan ollut. Vesisateen välissä taisi hiukan aurinko pilkahtaa, mutta tanssikansan vauhtia sää ei toki haitanut. Mäntyperän eukko istui salin takalaidassa arpoja kaupittelemassa ja ennen varsinaista kynänpyöritystä yritti napata kuvan, kun orkesteri Pirttipelimannit savitaipaleilaisvahvistuksin (Heikki Hytti) viritteli soittimia ja vahvistimia.

SSCN4301

Sieltä salin perältä juuri ja juuri huomasi, että kuvaan tulivat myös uusi ja vanha puheenjohtaja,  oik. Kaija Kilpeläinen, ja Pekka Haimila, sekä vasemmalla arpapalkintoja asettelevan Sirkka-Liisa Lehtosen helmat, ja  musiikkivastaava Kari Jukkara.

Pirttipelimannien solistitkin näyttämöllä paikkojaan katselevat, Aila Laamanen vielä arkiasussaan ja sininen kravatti kaulassa Heikki Udd.  Eipä sitä arvanmyyjä ”töittensä” lomassa parempaa kuvaa saanutkaan, vaikka loistavasti kansan hurmannut porukka kokoontui ohjelman loputtua yhteiskuvaankin…

Raija Tapanainen otti pelimanneista Yhteiskuvan ja antoi Lemin Kirjavan käyttöön.

Raija Tapanainen otti pelimanneista Yhteiskuvan ja antoi Lemin Kirjavan käyttöön.

Ei ollut yksi eikä kaksi tanssijaa, jotka käväisivät kertomassa, miten mainiota musiikkia, miten hyvä tanssijalkaan sopiva tahti, ja miten mukavia kappaleita!

SSCN4300

 

Hyvin tuo luisti lattia sukkasillaankin, muutaman kerran arvanmyynnistä karannut eukkonenkin sen kokeili.

Männistössä tanssitaan kevään mittaan vielä kahdesti, 10.3 Septimas-orkesterin tahdissa, ja 14.4 soittaa Amorosa-trio. Sen jälkeen siirrytäänkin jo kesäksi Säänjärven lavan tunnelmiin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *