Siirry suoraan sisältöön

Reuma-Reippaat Savitaipaleen Käsityöasemalla

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen Reuma-Reippaitten kevätkausi aloitettiin tammikuun viimeisenä torstaina aivan uudessa paikassa, ”Pirkon paremmassa kamarissa”.

Käsityöasemalla. Sen olohuoneessa on jatkuva taidenäyttely seinillä, kaksi isoa pöytää  mahdollista askartelua varten. Kahvittelukin siellä mainiosti maistuu talon kauniista kupeista vapaaehtoisella maksulla. Kahvileivät pitää kerholaisten itse hommata..

Viimeistä päivää esillä ollut täkänänäyttelykin tuli taulujen ihastelun ohella nähtyä, ja tulevaisuudesta meillä oli kertomassa kunnasta palveluohjaaja Kristiina Pihlajamäki.

SSCN4143

Ja ihan ilman kiertelevää kapulakieltä asiansa hyvin hoitikin, rauhoitti mieliämme ja kertoi, että tulevaisuudessakin paikka reumalaisille löytyy. Yllä olevassa kuvassa palveluohjaaja Pihlajamäki kertoo kunnan suunnitelmista, takana keskellä Reuma-Reippaitten uusi vetäjä Eija Härkönen, (pun. tukka, musta pusero))

Periaatteessa olisimme voineet vielä kokoontua myös vanhassa paikassa Hyvinvointiasemalla, sillä vanha puretaan vasta, kun uusi on valmis. Siellä nyt olisi tietysti ollut kätevä hoitaa vierailut vuodeosastolla ja palvelutaloissa samalla kertaa, samoin kuin omat terveysasiat, mutta jatkossa varmaan sielläkään ei hyvää parkkipaikkaa enää löydy, kun rakentaminen alkaa.

Käsityöaseman pihapiiriin autoa ei oikein saa mahtumaan, kun kotihoidon työntekijät ovat nyt entisen pankin tiloissa samassa rakennuksessa. Ja aseman kutojat ja taiteilijatkin autopaikan tarvitsevat.  Portaat ovat monelle hankalat, mutta eipähän tarvitse mennä sitten kuntoportaita tallaamaan. Kylällä asuvalle paikka on varmasti paras ja keskellä kaiken.

Kevätpuolella kovin monta kokoontumista Käsityöasemalla ei taida ollakaan, kun seuraavalla kerralla mennään katsomaan hevosia ja saamaan laskiaiskyytiä, sitten ehkä katsellaan Eero Korholan  kuvia Suvannossa yhdessä talon väen kanssa,,) kevätlintujen seuranta Lepänkannossakin on ohjelmassa ja mahdollinen vierailu maatilalla, joten ellei ohjelma paljon muutu tämä kerta saattoi olla ainoa ennen syyskautta.

Tässä kuva Hyvän Mielen lounaalta Suvannosta.

SSCN4145

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *