Siirry suoraan sisältöön

Karjalan Prikaati kerää varoja veteraaneille

Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Kaatuneitten Omaisten Liitto ovat yhdistäneet rahankeräyksen ja varainhankinnan Sotiemme Veteraanit – nimen alle. Pian ilmestyvät kerääjät oville.

Kevään 2020 keräykset ovat seuraavasti: Lemillä 9.3, Luumäellä 16.3. ja Savitaipaleella 23.3. Karjalan Prikaatin varushenkilöt suorittavat keräykset.

Keräyksen tuotto käytetään sotainvalidien, sotaveteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä sekä sotaleskien hyväksi. Tavoitteena on, että he voisivat korkeasta, yli 94 vuoden keski-iästä huolimatta selviytyä omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.

Vaikka 1.11.2019 voimaan tullut laki takaa kaikille veteraaneille monenlaista ilmaista tukea kotiin, apua tarvitaan vielä esim. silmälasien ja lääkkeiden hankintaan.

Suomen sotiin vuosina 1939–45 osallistuneita miehiä ja naisia on yhteensä elossa enää alle 8.000. Etelä-Karjalan alueella veteraaneja on noin 250 ja heistä noin kaksi kolmesta asuu vielä kotona.

Varusmiesten keräämät varat tukevat keräyspaikkakunnan alueella asuvia sotiemme veteraaneja. Mukana olevat veteraanijärjestöt jakavat keräysvarat jäsenmääriensä suhteessa. Ne suunnataan eniten apua tarvitseville, heidän puolisoilleen ja leskille sekä sotaleskille.

Myös järjestöihin kuulumattomien pienituloisten veteraanien on mahdollista hakea avustusta tätä kautta.

KELAn tilaston (2020) mukaan veteraanin pienin tulo on 1 184,73 / kk ja puolison pienin tulo eli takuueläke 834,52 € / kk .

1 kommentti artikkeliin “Karjalan Prikaati kerää varoja veteraaneille”

  1. Maija Tikknen

    Meillä Lemillä kävi illalla kaksi salskeaa varusmiestä.
    Laitoin sitten rasiaan pienimmän paperirahan, joka lompakosta löyty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *