Siirry suoraan sisältöön

Kymis Kymäläinen muistelee HPV:n syntyä

Harri ”Kymis” Kymäläinen on kommentoinut vanhaa Lemin Kirjavan juttua HPV:stä. Kirjava julkaisee kommentin myös tässä Paluupostia-osiossa.

Toissa syksynä HPV kokoonyui viettämään ohjoiskorealaista iltaa. Suurenmoisen Kodan sisälle mahtuivat Pohjois-Korean lippu sekä Suuren Johtajan isän ja isoisän muotokuvat. Illan isäntänä toimi Juha Kapiainen.

Toissa syksynä HPV kokoonyui viettämään ohjoiskorealaista iltaa. Suurenmoisen Kodan sisälle mahtuivat Pohjois-Korean lippu sekä Suuren Johtajan isän ja isoisän muotokuvat. Illan isäntänä toimi Juha Kapiainen.

”Muistan kun HPV perustettiin. Elettiin 90-luvun alkua ja kaikkia vitutti. Ei ollut duunia eikä oikein toimeentuloakaan. Mutta yhteishenkeä, sitä riitti!” Kymäläinen kirjoittaa.

”Jussi ehtymättömänä ideapankkina Janne ja Miki adjutantteina piti huolen siitä että Huttulassa tapahtui aina jotain hauskaa. Oli tennistournamenttia, kalakisoja, vuoden veikkoja ja sitten ne rallit. Meitsihän sen nimen taisi keksiä. Idea tuli legendaarisesta Rottarallista, joka on moottoripyörille. Niin fillareille Kelarelli oli siis luonteva vaihtoehto.

Jo alkuun päätettiin että tehdään juttu sillä meiningillä, ettei mitään pääsymaksuja aleta keräämään. Yhdessä ja yksissä tuumin. Ensimmäiset bänditkin käytiin porukalla alkukarsimassa Lappeen eri kapakoissa ja niistä sitten valkattiin ne oikeat. Porukalla!

Se oli pojat hienoa aikaa. Parhaimmillaan HPV:llä oli niin kova maine porukan kerääjänä, että sakkia riitti aina jos vain koppi ja lippu oli paikalla.
Ja eläähän kerho edelleen, vaikka suuruuden päivät ovatkin enää muistoja.
HPV on Huttulan elävää kulttuurihistoriaa. Se on selvää jo nyt. Mitä tulevaisuus tuo, sen näkee sitten.”

Kymis Kymäläinen, yksi meistä originaaleista

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *