Siirry suoraan sisältöön

Anu Karhu: seurakunnan myyntipäätös kummastuttaa

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsen  Anu Karhu ihmettelee kirjoituksessaan Etelä-Saimaan artikkelissa mainittuja väitteitä Lemin seurakuntatalosta:

Kirkkoneuvosto päätti laittaa Lemin seurakuntatalon myyntiin.

Kirkkoneuvosto päätti laittaa Lemin seurakuntatalon myyntiin.

Hämmästyttää, kummastuttaa tämä tarina… Olen jättänyt aloitteen viime lokakuussa kirkkoneuvostolle Lemin seurakuntatalon peruskorjauksen selvittämisestä, aloite käsiteltiin marraskuussa ja päätökseksi tuli, että selvitetään peruskorjauksen kustannukset jne. Miksi päätöksiä ei noudateta?

Tässä tämän päivän lausunnoissa, jotka luin, kerrotaan talouspäällikön sanovan, että kunnan purkukiellon jälkeen seurakuntatalon myynti on olemassa olevista vaihtoehdoista paras. Tähän täytyy itse todeta, ettei meille ole esitetetty muits vaihtoehtoja…

Tässä kirjoituksessa kerrotaan myöskin, että talo on korjattavissa, mutta seurakunnalla ei ole siihen varaa ja korjaamisesta ei ole teetetty tarkkaa kustannusarviota, koska sekin maksaisi. Kuka tämmöisen on linjannut? Taipaleen seurakunnan kiinteistöstrategia, joka on valtuustossa hyväksytty, ei ole linjannut seurakuntataloja myytäväksi.

Lemi ei ole liitokseen vienyt senttiäkään velkaa, ja viime vuonna inevstointeihin  on käytetty 1,76 prosenttia. Tässäkö ne on ne leveämmät hartiat, mitä lemiläisille luvattiin?

Anu Karhu

 

1 kommentti artikkeliin “Anu Karhu: seurakunnan myyntipäätös kummastuttaa”

  1. Kävin lukemassa seurakunnan hallinnon asiakirjoja ja pöytäkirjoja Taipaleen seurakunnan verkkosivuilla, enkä esim. löytänyt kiinteistöstrategiaa. Uuden seurakuntatalon tilaohjelmaa pitäisi aloittaa suunnittelemaan kuluvan vuoden aikana, päätti neuvosto 4.12. Nähtäväksi jää, ehditäänkö kuluvan vuoden aikana tilaohjelman suunnittelu aloittaa. Hieman hämäräksi jää myös piirineuvostojen kuuleminen tai heidän mahdollisesti esittämien aloitteiden/toiveiden henkilöstö- ja muiden resurssien suuntaamisesta.

    No, lienee selvää etteivät seurakunnan johtavat viranhaltijat tähänkään keskusteluun tule seurakunnan pääkirkon takaa osallistumaan Etelä-Saimaalle annettua lausuntoa enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *