Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntatalo myyntiin nettihuutokaupalla

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti laittaa Lemin seurakuntatalon myyntiin nettihuutokauppasivustolla. Päätös ei ollut yksimielinen.

Neuvosto äänesti myynnistä; neljä neuvoston jäsentä olisi lykännyt asiasta päättämistä.

Neuvosto äänesti myynnistä; neljä neuvoston jäsentä olisi lykännyt asiasta päättämistä.

 

Kirkkoneuvosto päätyi myymään seurakuntatalon, kun Lemin kunta ei antanut rakennuksen purkulupaa. Kirkkoneuvosto on katsonut, että talon kunnostaminen on liian kallista.

Vihreää valoa seurakuntatalon myynnille näytti myös Kirkkohallitus. ”Kirkkohallituksen mukaan tämän tyyppiset rakennukset, jotka eivät enää ole seurakunnan kannalta välttämättömiä ja jotka aiheuttavat kohtuttomia kustannuksia, on hyvä myydä. Nettihuutokauppaa on mahdollista käyttää rakennuksen myynnissä”, todetaan talouspäällikön esittelytekstissä.

Päätös myynnistä syntyi kirkkoneuvostossa äänestyksen jälkeen. Myyntiä puolsi yhdeksän neuvoston jäsentä, neljä jäsentä – lemiläiset Anu Karhu ja Juha Mielikäinen ja taipalsaarelaiset Elma Mikkola ja Leo Peuha – oli sitä vastaan. Seurakuntatalo laitetaan myyntiin huutokaupat.com -sivustolle.

Pöytäkirjan mukaan Elma Mikkola tosin oli esittänyt asian palauttamista valtuustoon Anu Karhun ja Juha Mielikäisen kannattaessa. Asia hoidettiin kuitenkin päätökseksi yhdellä äänestyksellä. Pöytäkirjaan on kirjattu:

”Elma Mikkola esitti, että asia palautetaan takaisin valmisteluun.
Anu Karhu ja Leo Peuha kannattivat esitystä.
Puheenjohtaja totesi, että on tehty vastaehdotus, joten äänestämme asiasta. Äänestystapana käytetään nimenhuutoäänestystä.
Esittelijän ehdotus on Jaa ja Elma Mikkolan vastaesitys on Ei.
Jaa-äänet 9 kpl: Urho Kärmeniemi, Marjukka Ahtiainen, Kari Immonen, Anni Kilpiä, Osmo Laine, Olavi Pikkarainen, Paula Tuomi, Erja Ässämäki, Lea Karhinen.
Ei-äänet 4 kpl: Anu Karhu, Juha Mielikäinen, Elma Mikkola, Leo Peuha.
Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella, että päätökseksi tuli esittelijän päätösehdotus.”

Tarjoukset hyväksyy tai hylkää kirkkovaltuusto. Myyntipäätös pitää alistaa Kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Karhu, Mielikäinen ja Mikkola jättivät pöytäkirjaan eriävät mielipiteensä:

”Anu Karhu: Kiinteistöstrategia ei ole linjannut seurakuntataloja myytäväksi. Seurakuntalaisten kuuleminen ja lapsivaikutusten arviointia ei ole tehty. Rakennuksen omistajan on olemassa olevien lausuntojen ja kaavamääräysten nojalla pidettävä rakennus kunnossa. Myynti ilmoitusta ei ollut nähtävillä ennen kokousta.
Elma Mikkola ja Juha Mielikäinen: Mielestämme, ennen kuin voidaan tehdä päätös rakennuksen myynnistä, on selvitettävä kaikki vaihtoehdot ja niiden kustannukset. Peruskorjauksen hinta-arvio on ollut varsin ylimalkainen, niin kuin myös uuden rakennuksen rakentamisen kustannukset.”

Myyntiinlaittopäätöksessä ei puututa seurakuntatalon maapohjan myyntiin tai vuokraukseen, tai siihen kuinka laajalti maa-alaa myytäisiin tai vuokrattiin.

Juttua muokattu 24.4. klo 15.28. Vaihdettu kuva ja täydennetty tietoja pöytäkirjan pohjalta.

 

1 kommentti artikkeliin “Seurakuntatalo myyntiin nettihuutokaupalla”

  1. Riitta Kärmeniemi

    Lemin seurakuntatalo on museoviraston suojelussa,ette voi tehdä yhtään mitään. Miten jos siellä on nk sisäilmaongelma se voidaan myydä!!!!Täysin moraalitonta Taipaleen seurakunnalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *