Siirry suoraan sisältöön

Kouluun ensi viikolla, kirjasto avautuu vasta kesäkuussa

Lemin kirjasto avautuu yleisölle vasta kesäkuun alussa, kunta kertoo julkaisemassaan tiedotteessa. Lähiopetus kouluissa ja varhaiskasvatus alkaa ensi viikon torstaina, 14. toukokuuta.

Koulukyydit käynnistyvät normaaliaikatauluilla, mutta vanhemmat voivat myös itse kuljettaa lapsensa kouluun välttääkseen täysiä autolasteja.

Kirjaston uloslainausta ei voida aloittaa toukokuun aikana, kunta tiedottaa.

Kunnan julkaisema tiedote kuuluu näin:

LEMIN KUNNAN TIEDOTE KORONAVIRUSTILANTEESEEN LIITTYEN
Varhaiskasvatus ja perusopetus
Valmiuslain nojalla varhaiskasvatuksen sekä opetuksen ja koulutuksen järjestämisvelvollisuutta koskevista väliaikaisista rajoituksista annetun asetuksen (191/2020) voimassaoloa ei enää jatketa varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa 13.5.2020 jälkeen. Perusopetuslain ja varhaiskasvatuslain mukaiseen opetukseen ja varhaiskasvatukseen palataan 14. toukokuuta alkaen hallitusti ja porrastetusti. Etäopetusjärjestelyt päättyvät ja oppilaat siirtyvät lähiopetukseen.
Opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa noudatetaan THL:n ja Opetus-ja kulttuuriministeriön ohjeita ja pyritään turvaamaan lasten, oppilaiden ja henkilöstön paluu mahdollisimman normaaliin arkeen.
Koulukuljetusjärjestelyt palautetaan kahden viimeisen viikon osalta normaalitilanteen mukaiseksi järjestelyksi. Osa koulukuljetuksista on melko täynnä oppilaita. Mikäli huoltajilla on mahdollisuus hoitaa itse oppilaan koulukuljetukset, asiasta tulee ottaa viipymättä yhteyttä Anne Sairaan.
Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut palautuvat 14.5. alkaen normaalikäytänteisiin mm. poissaolojen osalta.
Kunnassa tehtävät muut toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja hidastamiseksi
♦Koulujen iltakäyttö on lopetettu 17.3.2020 alkaen toistaiseksi
♦ Ulkoliikuntapaikat ovat kuntalaisten käytettävissä
♦ Kuntosali on suljettu 17.3.2020 alkaen toistaiseksi. Kuntosalin avaamisen osalta 1.6.2020 alkaen odotetaan viranomaisilta tarkempia ohjeita.
♦Kunnan nuorisotilat on suljettu 17.3.2020 lähtien toistaiseksi. Nuorisotyöntekijä työskentelee tarvittaessa somessa / puhelimessa. Nuorisotilojen avaamisen osalta 1.6.2020 alkaen odotetaan viranomaisilta tarkempia ohjeita.
♦ Kunnan toimitiloissa olevien tilaisuuksien, tapahtumien ja vuorojen varaukset on peruutettu 17.3.2020 lähtien toistaiseksi.
♦Kirjaston avaamisen osalta odotetaan vielä Aluehallintoviraston ohjeita. Kirjastot ovat avautumassa 1.6.2020 alkaen. Lemin kunnassa ei ole mahdollisuutta kirjojen ulkolainaukseen toukokuun aikana. Kansallisten ohjeiden jälkeen tiedotamme kirjaston aukioloajoista ja mahdollisista rajoitteista esim. lehtilukusalin osalta.
♦ Kunnanviraston paikan päällä tapahtuva asiakaspalvelu on sovittavissa tarvittaessa puhelimitse tai sähköpostitse. Ensisijaisesti pyydetään asioimaan sähköisissä järjestelmissä, puhelimitse tai sähköpostilla. Asioidessasi, huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *