Siirry suoraan sisältöön

Budjetit ja kirkollisvero esillä kirkkovaltuustossa

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuuston tämän vuoden ensimmäisessä kokouksessa 24. kesäkuuta olivat listalla viime ja tämän vuoden talousarvio ja ensi vuoden kirkollisveroprosentti, mutta ei vielä viime vuoden tilinpäätös.

Kirkkoneuvosto hyväksyi huhtikuussa äänestyksen jälkeen vuoden 2019 talousarvioon tilinpäätöksen jälkeen tehdyt ylitykset. Tuolloin Anu Karhu ja Elma Mikkola jättivät päätöksestä eriävän mielipiteensä.

Nyt valtuustossa Mikkola esitti ja Karhu kannatti, että ylityksiä ei hyväksytä. He saivat esitykselleen valtuuston enemmistön kannatuksen äänin 8–13. Näin talousarvioylitykset jäivät hyväksymättä.

Tilinpäätöksen kirkkoneuvosto hyväksyi maaliskuun 17. päivän kokouksessaan. Tuolloin Anu Karhu esitti tilien palauttamista valmisteluun, kun tasekirja ei ollut valmis ja siihen tehtiin neuvoston kokouksessa lisäyksiä. Karhu jäi kuitenkin ilman kannatusta, ja kirkkoneuvosto allekirjoitti tilinpäätöksen.

Tilit jätettiin tarkastettavaksi, mutta nyt kesäkuun valtuustoon ei tilinpäätös vielä valmistunut.

Tämän vuoden talousarvioon kirkkovaltuusto hyväksyi 72.000 euron lisämäärärahan käyttötalousosaan ja 118.500 lisämäärärahan investointiosaan.

Kirkkovaltuusto vahvisti seurakunnan ensi vuoden kirkolliseksi tuloveroprosentiksi 1,75, mikä on sama kuin tänä vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *