Siirry suoraan sisältöön

Kirkonkirjat siirtyvät Kouvolaan

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto päätti viime viikolla, että seurakunta liittyy ensi vuoden alusta Kouvolan aluerekisteriin.

Vuoden 2021 alusta kirkollisiin toimituksiin ja lapsen nimeen liittyvät rekisteröinnit, avioliiton esteiden tutkinta, kirkkoon liittymisen ja kirkosta eroamisen kirjaamiinen, jäsentietojen tarkistaminen ja korjaaminen, todistusten antaminen ja kirkonkirjojen pidon arkistointitehtävät tehdään Kouvolan aluerekisterissä.

Syinä menettelyyn ovat paikallisten henkikörekisterien vähäisyys ja sijaisuuksien järjestäminen käyttöoikeuksineen. EU:n tietosuoja-asetus edellyttää rekisterin pitäjältä yhä parempaa henkilötietolainsäädännön tuntemusta.

Arvion mukaan alurekisterin kustannukset ovat 2,74 euroa vuodessa seurakunnan jäsentä kohti, eli Taipaleen seurakunnassa noin 23.700 euroa vuodessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *